|

Hüsnü Mübarek serbest

Mısır Başsavcılığı'nın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in tahliyesine karar vermesinin ardından, Mübarek'in serbest kaldığı ve evine döndüğü beşirtildi.

Yeni Şafak
15:38 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:46 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Mısır 25 Ocak Devrimi'nin ardından 2011 yılı Nisan ayında gözaltına alınan Hüsnü Mübarek, Askeri Hastaneye konulmuştu.
Mısır 25 Ocak Devrimi'nin ardından 2011 yılı Nisan ayında gözaltına alınan Hüsnü Mübarek, Askeri Hastaneye konulmuştu.

Mübarek ailesine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Mısır'ın eski Devlet Başkanı Hüsnü Mubarek, Maady Hastanesinden ayrılarak Kahire'deki Mısır El Cedid mahallesindeki evine gitti.



Hüsnü Mübarek, eşi Suzan Sabit ve oğlu Cemal Mübarek'le birlikte özel hazırlanmış bir arabayla özel doktorunun refakatinde evine gitti. Hüsnü Mübarek, 2 Haziran 2012 günü ömür boyu hapse mahkum olmuştu. 1928 yılında doğan Hüsnü Mübarek, 14 Ekim 1981 yılında Mısır Cumhurbaşkanı olmuş ve 2011 yılı 11 Şubat'ta Arap baharının yol açtığı halk ayaklanmasıyla görevini bırakmıştı.



  • Mısır Başsavcılığı, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in avukatı Ferid ed-Dib'in talebini değerlendirerek, Mübarek'in tahliyesine karar vermişti. Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Mübarek'in Cumhurbaşkanlığı Sarayı davasında çarptırıldığı 3 yıl hapis cezasını doldurmuş olması ve hakkında açılan diğer davalardan da beraat etmesinden dolayı tahliyesi kararlaştırıldı.

Mısır 25 Ocak Devrimi'nin ardından 2011 yılı Nisan ayında gözaltına alınan Mübarek, Askeri Hastaneye konulmuştu.



Haziran 2012'de 239 göstericinin öldürülmesine iştirak ettiği gerekçesiyle, müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırılan Mübarek, bir müddet Tura Hapishanesi'ne nakledilmişti. Ancak kısa bir süre sonra sağlık sorunları nedeniyle tekrar askeri hastaneye kaldırılmıştı.


#Mısır
#Hüsnü Mübarek
7 yıl önce