|

İki değil tek adam

Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkeyi ‘tek adamlığa’ götüreceği iddialarına Münih’ten cevap verdi: “İki tane adam yönetemiyor, tabii ki tek adam yönetecek. Burada iki tane Merkel mi var? Her ülkede bir adam yönetiyor. Yetkiyi vatandaş bir kişiye veriyor”

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:09 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi. 16 Nisan'da oylanacak cumhurbaşkanlığı sistemini hatırlatan Yıldırım, “Bir anayasa değişikliği sürecimiz var. Sizler de Avrupa'daki vatandaşlarımız da söz sahibi. Karar tabii ki yüce milletimizin, sizlerin. Vereceğiniz karar ülkemiz için en güzel karar olacak. Biz milletin kararının üzerinde hiçbir kararı bugüne kadar tanımadık" dedi. Türkiye'nin ne kazandıysa istikrardan kazandığının altını çizen Yıldırım, tek parti iktidarları dönemindeki büyümenin koalisyon dönemlerinin üzerinde olduğunu hatırlattı. Yeni anayasa kabul edildiği takdirde Türkiye'ye 'tek adamlık sisteminin geleceğine' ilişkin iddiya da tepki gösteren Yıldırım, şunları söyledi:



BURADA İKİ MERKEL Mİ VAR?


“Vatandaşın en az yüzde 50 oyu ile seçilme şartı olan yerde tek adamlık olur mu? Öte yandan ülkeyi iki tane adam yönetemiyor, tabii ki tek adam yönetecek. Burada iki tane Merkel mi var? Her ülkede bir adam yönetiyor ama onun ekibi var. Vatandaş yetkiyi bir kişiye veriyor. Bunlar hep zırva. PKK 'referandumda hayır çıksın, yoksa bittik' diyor. FETÖ de aynısını diyor. HDP de aynısını diyor. CHP de onların cazibesine kapılmış, o da aynısını diyor."



SÖZÜMÜZ TERÖRİSTLERE


“Biz hiçbir vatansever vatandaşımızın terör örgütlerinin telkinine, onların gittiği yoldan gitmeyeceğine adımız gibi inanıyoruz. Terörle ilgisi olmayan vatandaşlarımızın tercihi, başımız gözümüz üstüne. İstediği tercihi yapsın. Bizim sözümüz terör örgütlerinedir. Kimse, çarpıtmasın, çok açık. Elbette vatandaş en güzel kararı verecek, terör örgütlerini sevindirmeyecek. Biz, bunu biliyoruz, ülkemize güveniyoruz, vatandaşlarımıza güveniyoruz."



Memleketin hastasıyım!


Türkiye'nin yurtdışındaki vatandaşlarıyla ilgilenmediği dönemlerin artık geride kaldığını dile getiren Başbakan, “Devlet artık sizin yanınıza geliyor. Bulunduğunuz ülkedeki hakkınızı hukukunuzu korumak en öncelikli görevlerimiz arasında yeralıyor' dedi. Gurbetçilere, tatillerini Türkiye'de geçirmeleri yönünde yaptığı çağrıyı yineleyen Yıldırım, bunun için 'Memleketin Hastasıyım' başlığıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi. Suriye ve Irak'taki krizler sebebiyle bazı ülkelerin bunu bahane ederek Türkiye'nin güvenli olmadığı yönünde kara propaganda yaydıklarına işaret eden Başbakan, “Bu, turizmde bir adım öne geçmek için geliştirilen bir algı operasyonudur. Terörün olmadığı bir ülke gösterin bize. Münih ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli. Bu yaz inşallah bütün vatandaşlarımızın öncelikli olarak tatillerini memlekette geçirmelerini bekliyoruz.


Gelin düğünlerinizi Türkiye'de yapın" diye konuşu.







#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Almanya
7 yıl önce