|

İki ülke karşılıklı olarak vize zorunluluğunu kaldırdı

Orta Amerika ülkelerinden Kosta Rika ve Honduras, birbirlerine uyguladıkları "karşılıklı vize zorunluluğunu" kaldırdıklarını duyurdu. Taraflar arasındaki anlaşma kapsamında, seyahatler esnasında Honduraslılar ve Kosta Rikalılar yalnızca adli sicil belgesini ibraz edecek.

07:06 - 25/10/2023 Çarşamba
AA
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Bir süredir müzakereler yürüten iki taraf yetkilileri, birbirlerine uyguladıkları vize zorunluluğuna son verdiklerini bildirdi.


Kosta Rika Devlet Başkanı Rodrigo Chavez, basın açıklamasında, bölgesel ticareti etkileyen ikili anlaşmazlığı bitirdiklerini belirterek, "Artık sorunu çözdük ve bunu vize almaktan çok daha iyi bir şekilde hallettik. Şu anda Honduraslıların Kosta Rika'ya, Kosta Rikalıların da Honduras'a yapacağı seyahatlerde, ister uçakta ister kara yoluyla yani nereden gelirse gelsin vize talep edilmeyecek." ifadelerini kullandı.


Honduras ve Kosta Rikalıların kardeş halklar olduğunu belirten Chavez, harika bir anlaşma yapıldığını ve iki ülke insanını mutlu edecek bir karar aldıklarını söyledi.

Taraflar arasındaki anlaşma kapsamında, seyahatler esnasında Honduraslılar ve Kosta Rikalılar yalnızca adli sicil belgesini ibraz edecek.






#Honduras
#Kosta Rika
#vize
6 ay önce