|

İngiltere'yi sarsan Tarantino cinayeti

İngiltere'de artan suç oranı ülkeyi çıkmaza sürüklüyor. Blair'in eşinin 'çocuklarımı dışarı gönderemiyorum' demesinden bir gün sonra ülkede iki Fransız genç vahşice katledildi. Fransa ve İngiltere ayağa kalktı.

Dış Haberler
00:00 - 4/07/2008 Cuma
Güncelleme: 02:27 - 4/07/2008 Cuma
Yeni Şafak
İngiltere'yi sarsan  Tarantino cinayeti
İngiltere'yi sarsan Tarantino cinayeti

İngiltere'de başkent Londra başta olmak üzere bir çok şehirde gençlik çetelerinin önayak olduğu ve hızla artan suç oranı İngiltere ile Fransa arasında krize yol açtı. İngiliz bakanların ve yetkililerin son günlerde açıklama üzerine açıklama yaptıkları ve insanların büyük kentlerde artık sokağa yalnız çıkmaktan korkmaya başladığı İngiltere'de iki Fransız üniversite öğrencisi vahşice katledildi. İngiliz basının 'Tarantino filmlerini aratmıyor' dediği Londra'da meydana gelen olay şöyle gelişti: Laurent Bonomo ve Gariel Ferez isimli Fransız öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktığı ihbarı üzerine içeri giren itfaiye ekipleri, gençlerin kömür haline gelmiş cesetleriyle karşılaştı. Yangından önce gençlere işkence yapıldığı ve 250 kez bıçaklandığı ortaya çıktı. Öğrenci değişimi programı çerçevesinde Fransa'ya gelen ve okullarında oldukça başarılı olan gençlerin neden öldürüldüğü bilinmezken, iki ülkeyi ayağa kaldıran vahşetin ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.


LONDRA İSTANBUL'DAN BETER

Öte yandan her gün bıçaklı saldırı ya da ölüm olaylarıyla adını duyuran İngiltere'de, çete olgusunun suç oranlarını arttırdığı belirtildi. Aile hayatından uzaklaşan gençlerin yaşadıkları boşluğu 'çete kültürü' ile doldurduğu gözlenirken, sosyal çöküşten kurtulma amacıyla gençlerin uyuşturucu kullandığı ve şiddete başvurduğu kaydedildi. Ülkede yaşanan sorunlar, bunlarla da sınırlı değil. Diğer taraftan İngiltere polisi, ülke çapında insan ticaretine yönelik 6 aydır devam eden operasyonlar çerçevesinde, kadın ve çocuk ticaretiyle uğraşan 528'den fazla kişiyi gözaltına aldı.


Johnson: 'Yabancılara yaklaşmayın bile'

Londra sokaklarında her geçen gün artan bıçaklı saldırıların ardından 'Osmanlı torunu' Belediye Başkanı Boris Johnson, halkı uyararak, “Belayı gördüğünüz zaman sakın bulaşmayın ve başı dertte bir yabancıya yardım dahi etmekten sakının. Belaya bulaşan insanlar bunun için ölecek bile olsa, oradan uzaklaşın” dedi. Eski Başbakan Tony Blair'in eşi Cherie Blair ise, hükümeti, çocuklar arasındaki silahlı suç olaylarına karşı duyarsız davranmakla suçlayarak, “Bir anne olarak, çocuklarımı sokağa çıkarmaya korkuyorum” diye konuştu.


16 yıl önce