|

ISESCO'dan Musul'daki Büyük Nuri Camisi'ne yapılan saldırıya tepki

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Musul kentindeki Büyük Nuri Camisi'ne yönelik saldırıya İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO)'ndan kınama geldi.

Yeni Şafak
18:36 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:48 - 22/06/2017 Perşembe
AA
Irak'ın Musul kentindeki Büyük Nuri Camisi
Irak'ın Musul kentindeki Büyük Nuri Camisi

İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO), terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ın Musul kentindeki Büyük Nuri Camisi'ne yönelik saldırısını kınadı.

Merkezi Fas'ta bulunan ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Musul'un en önemli tarihi eserlerinden biri olan Büyük Nuri Camisi'nin yıkımına sebep olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." denildi.

Caminin, Emir Nureddin Mahmut Zengi tarafından 1173 yılında inşa edildiği hatırlatılan açıklamada, saldırının "medeniyetin değerini bilmeyen, ibadetin kutsiyetine önem vermeyen vicdansız suçlular" tarafından yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yaklaşık üç yıldır terör saldırıları ve silahlı çatışmalardan dolayı büyük yıkıma maruz kalan Irak'ta, tarihi eserlerin korunması için uluslararası camiaya çağrıda bulunuldu.

Terör örgütü DEAŞ, dün Musul'un batısındaki tarihi Büyük Nuri Camisi'ni havaya uçurmuştu.

Büyük Nuri Camisi, Haziran 2014'te DEAŞ'ın kenti ele geçirdiği sırada örgütün elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin sözde hilafetini ilan ettiği yer olarak biliniyor.

#Büyük Nuri Camisi
#DEAŞ
#ISESCO
#Musul
7 yıl önce