|

İsrail askeri Filistinlileri gaza boğdu

Batı Şeria'da, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarı"nı protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde 4 Filistinlinin gazdan boğulma tehlikesi geçirdiği, 2 İsrail askerinin de yaralandığı bildirildi.

Yeni Şafak
19:44 - 4/09/2015 Cuma
Güncelleme: 16:51 - 4/09/2015 Cuma
AA

İsrail ordusu radyosunun haberine göre, İsrail askerleri, Nebi Salih bölgesinde Filistinlilerin düzenlediği gösteriye müdahale etti. Filistinli grubun taş atarak karşılık verdiği olayda 2 asker yaralandı.



Halk Direnişi Komitesi'nden yapılan açıklamada ise İsrail güçlerinin "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarı"nı protesto için Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahalesinde 4 Filistinlinin boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.



Öte yandan bir grup Yahudi yerleşimci de Nebi Salih beldesi yakınında İsrail askerlerine destek gösterisi düzenledi.



Her hafta cuma günü düzenlenen "Ayrım duvarı ve yasadışı Yahudi yerleşim birimleri inşası"nın protesto edildiği gösterilere İsrail askerleri, gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası, atık su püskürterek müdahale ediyor.



Filistin'de 2000 yılında patlak veren "Aksa İntifada'sının" ardından, İsrail yönetimi, kendilerine yönelik saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002 yılında Ayrım (Utanç) Duvarı'nın inşasına başlamıştı.

#İsrail
#Batı Şeria
#gösteri
9 yıl önce