|

İsrail bir ülke hariç destek veren tüm ülkelere teşekkür etti

1 haftadır çıkan yangınlarla mücadele eden İsrail, uluslararası destekle yangını söndürebildi. 13 noktada çıkarak yayılan yangının söndürülmesinin ardından destek veren ülkelere tek tek teşekkür eden İsrail yönetimi sadece Filistin'e teşekkür etmedi.

Yeni Şafak
15:06 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 15:42 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetimi, 13 noktada çıkarak çok büyük bir alana yayılan yangını söndürebilmek için destek talep etmişti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetimi, 13 noktada çıkarak çok büyük bir alana yayılan yangını söndürebilmek için destek talep etmişti.

İsrail'de geçtiğimiz salı günü Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın etkisiyle ülke genelinde yayıldı. Yangınlarla baş edemeyen İsrail, aralarında Filistin ve Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkeden yangını söndürmek için destek talep etti.



13 ülke yardım gönderdi


İsrail'in talebine olumlu cevap veren Türkiye, ABD, İtalya, Hırvatistan, İspanya, Yunanistan, Filistin, Mısır, Ürdün ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Rusya, Ukrayna gibi ülkeler yangın söndürme uçaklarını İsrail'e göndererek destek verdi.



İsrail tek tek teşekkür etti


İsrail, 1 hafta süren söndürme çalışmalarının ardından gelen uluslararası destek ile yangını söndürebildi. Yangının söndürülmesinin ardından yardım gönderen tüm ülkeleri tek tek arayarak teşekkür eden İsrail yönetimi, sadece Filistin'e teşekkür etmedi.



İsrail'in yardım talebine olumlu cevap veren Filistin yönetimi, 40 itfaiye ekibi ve 4 itfaiye aracını İsrail'deki yangınların söndürülmesi için görevlendirmişti.



  • 22 Kasım salı günü çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. Yangınların çıkış nedeni bilinmezken, İsrail basınındaki bazı haberlerde "kundaklama" şüphesi olduğu öne sürülmüştü. Filistinli gruplar ise, İsrail'in yangını bahane ederek Filistinlilerin hakkını gasp ettiğini söyledi.
İsrail Türkiye'ye de teşekkür etmişti

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs dahil toplam 13 yerde çıkan yangına müdahale eden Türk Hava Kurumu (THK) "Ateş Kuşları" ekibine teşekkür etti.


Video: İsrail Filistin'den yardım istedi


Galeri: İsrail'in yangını için dünya seferber oldu






İsrail yangını kısmen kontrol altına alındı





#Filistin
#İsrail
#Yangın
7 yıl önce