|

İsrail, son işgal planını yeniden masaya getiriyor

Batı Şeria ve Kudüs bölgesinin tamamını işgal etmeye çalışan İsrail'in yeni bir plan hazırlığında olduğu belirtiliyor. İsrailli bakan, daha önce Filistinliler tarafından reddedilen 'Sina ve Gazze' bölgesinde Filistin devleti kurma planını Netanyahu'nun tekrar gündeme getireceğini açıkladı.

Yeni Şafak
20:54 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 21:42 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
İsrail işgal planını yeniden masaya getirecek.
İsrail işgal planını yeniden masaya getirecek.

İsrail, uluslararası toplum tarafından uzun süredir reddedilen "Sina ve Gazze'de Filistin devleti" fikrini yeniden masaya sürmeye çalışıyor. İsrailli Bakan Ayoub Kara, Netanyahu ve Trump'ın Gazze ve Sina'da Filistin devleti kurulması için görüşeceklerini açıkladı. Filistin tarafı, uzun zamandır Sina ve Gazze'de kurulacak Filistin Devleti'ne karşı çıkıyor. Yetkililere göre, bu planın kabul edilmesi Batı Şeria ve Kudüs'teki İsrail işgalini meşrulaştıracak.



Times Of İsrael'in haberine göre, İsrailli Bakan Ayoub Kara, Gazze ve Sina merkezli Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ilgili planın yeniden masaya yatırılacağını açıkladı. Trump ve Netanyahu arasında gerçekleştirilecek bu plana Sisi yönetiminin de destek vereceği belirtiliyor.



Abbas bu planı daha önce reddetmişti


Filistin Devlet Başkanı Abbas, kendilerine Filistinli mültecilerin yerleştirilmesi için Sina Yarımadası'nın bir kısmının Gazze'ye ilhak edilmesinin önerildiğini ancak bunu reddettiklerini söylemişti.



Abbas, Fetih Hareketi ile gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail'in eski müsteşarlarından İgor Ayland'ın 1956 yılında sunduğu "Filistinli mültecilerin yerleştirilmesi için Sina Yarımadası'nın bir kısmının Gazze'ye ilhak edilmesi" önerisinin yeniden gündeme getirildiğini ancak bunu kabul etmediklerini aktarmıştı.



Filistin halkı bunu asla kabul etmeyecek


Abbas konuyla ilgili açıklamasında "Proje yeniden gündeme getiriliyor, biz bunu kabul etmeyeceğiz dedik. Her halükarda kim sunarsa, kim kabul ederse etsin, bu konu şimdi kesinlikle gündemde değil ve Filistin halkı bunu hiçbir zaman kabul etmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.



Filistin devletinde ısrarcıyız


Filistin yönetimi, 1967 sınırlarında kurulacak Filistin devleti konusunda ısrarlı politikalar izliyor.










#İsrail
#Filistin
#Sina
7 yıl önce