|

İsrail'in ciğeri kavruldu!

İsrail’de yangınların dördüncü gününde ülkenin üçüncü büyük kenti Hayfa’da 80 bin kişi evini boşalttı. İsrail’in çağrısı üzerine Filistin Sivil Savunma İdaresi söndürme çalışmalarına katıldı. Filistin İslami Hareketi, Arap ailelerin, yangından zarar gören Yahudi ve Araplara yardıma hazır olduğunu duyurdu. Türkiye de gönderdiği yangın söndürme uçağının sayısını üçe çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 25/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

İsrail'de Salı günü başlayan ve ülkenin birçok noktasında devam eden yangınlar devam ederken, şiddetli rüzgar ve iki aydır devam eden kurak hava söndürme faaliyetlerini olumsuz etkiliyor. Ülkenin üçüncü büyük kenti Hayfa'da 80 bin kişi evini boşalttı. Filistin Sivil Savunma İdaresi, İsrail yönetiminin, ülkede çıkan yangınların söndürülmesi için yaptığı yardım talebine olumlu karşılık verildiğini duyurdu. İsrail'de onlarca Arap ailenin, yangınlardan zarar gören Yahudi ve Araplara yardıma hazır olduğu da belirtildi. Filistin İslami Hareketi (güney kanadı) Başkan Yardımcısı Mansur Abbas yaptığı yazılı açıklamada, “Onlarca Arap kardeşimiz yangından zarar gören ailelere yardım etmeye ve onlara evlerini açmaya hazır olduklarını bildirdiler” ifadesini kullandı.



YAHUDİLERE KAPIYI AÇTILAR


Yardımların din ve ırk ayrımı yapmaksızın tüm Arap ve Yahudi aileleri kapsadığını dile getiren Abbas ayrıca, zarar gören ailelere ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve bu amaçla bir koordinasyon merkezi kurduklarını kaydetti. İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, yangını kasıtlı olarak çıkaran kişilerin vatandaşlıktan atılabileceğini söyledi. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld de kundaklama girişiminde bulunduğu şüphesiyle ülke genelinde toplam 12 kişinin gözaltına alındığını söyledi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yangın sebebiyle Hayfa'da şu ana kadar 70 kişinin hafif yaralandığı bildirildi. Yaralanmaların çoğunun dumandan olumsuz etkilenme şeklinde olduğu ifade edildi.





On uçağın üçü Türkiye'den


Türkiye, İsrail'in talebi üzerine üçüncü yangın söndürme uçağını gönderdi. CL 215 model uçak, 4,5 saat aralıksız uçabiliyor, 6 tona kadar su alıyor. İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan,Hırvatistan, İtalya ve Rusya'nın İsrail'e destek veren ülkeler arasında olduğunu, bu ülkelerden toplam 10 adet yangın söndürme uçağının geleceğini ifade etti.





#İsrail
#Filistin İslami Hareketi
7 yıl önce