|

İsviçre dergisinden ezber bozan analiz: Erdoğan için adil olun

Anayasa değişikliği referandumuna günler kala, tüm Avrupa'da Türkiye karşıtı yayınlar yapılıyor. İsviçre'de yayın yapan Weltwoche dergisi ise, Türkiye'ye ilişkin yayınladığı bir analiz ile ezberi bozdu. "Erdoğan için adil olun" kapağıyla çıkan dergide çarpıcı ifadeler yer alıyor.

Yeni Şafak
15:43 - 22/03/2017 الأربعاء
Güncelleme: 19:32 - 24/03/2017 الجمعة
Yeni Şafak
İsviçre'deki Weltwoche dergisi Türkiye'ye ilişkin "Erdoğan için adil olun" kapağıyla yayınlandı.
İsviçre'deki Weltwoche dergisi Türkiye'ye ilişkin "Erdoğan için adil olun" kapağıyla yayınlandı.

16 Nisan referandumuna sayılı günler kala, Türkiye hakkında algı operasyonu haberler yapan Avrupa basınınında zaman zaman istisnalar da yaşanıyor.



İsviçre'deki Weltwoche dergisi, bu istisnalardan birine imza attı. "Erdoğan için adil olun" kapağıyla çıkan dergide, Türkiye ile ilgili 17 sayfalık bir analiz yer alıyor. Dergideki analizde, İsviçre basının da Avrupa basını gibi Türk düşmanlığı ile dolu olduğuna dikkat çekilerek, "Erdoğan'ı ve Türkleri anlamamız gerekiyor" vurgusu yapıldı.



"Ön yargılarımızdan arınalım"


Toplumun, Türklere karşı son derece ön yargı içinde olduğu konusunda özeleştiri yapan dergi, "Anlamaya çalışalım. Önyargılarımızdan arınalım. Hüküm vermeden önce anlamak için uğraşalım. Dürüst olmalıyız. " mesajı verdi.



"İyi niyetli davranmalıyız"


"Türkiye'ye saygı duyuyorum. Batılı Erdoğan düşmanları, Türkiye'nin maruz kaldığı saldırıların farkında mı?" ifadelerinin yer aldığı analizde, 15 Temmuz darbe girişimi hatırlatılarak "Kaynayan Ortadoğu'da bir devletin güçlenmesi, bölgesel anlamda faydalı olabilir. Türkiye'ye ve Erdoğan'a karşı açık görüşlü olmalı, iyi niyetli davranmalıyız" sözlerine yer verildi.



  • İsviçre'nin ulusal yayın yapan bulvar Gazetesi Blick, geçtiğimiz haftalarda, manşetten İsviçre'de yaşayan Türk Vatandaşlarına hem Türkçe hem Almanca seslenmişti. Blick Gazetesi, “Erdoğan'ın diktatörlüğüne 'Hayır' oyu kullanın" çağrısında “İsviçre'de yaşayan bütün Türkleri 16 Nisan'da HAYIR oyu kullanmaya davet ediyoruz." şeklinde çirkin ifadeler kullanmıştı.





#Avrupa
#İsviçre
#Erdoğan
#16 Nisan
#Referandum
٪d سنوات قبل