|

Keskin yamaçlardan bal çıkarıyorlar

Nepal’de köylüler kendi korunma yöntemleriyle, dağcıları bile zorlayan uçurumlara tırmanarak bal toplamaya çalışıyor. Ölüme meydan okuyan bal toplayıcılar her sene tonlarca bal çıkarmayı başarıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:36 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Keskin yamaçlardan bal çıkarıyorlar
​Keskin yamaçlardan bal çıkarıyorlar

Dünyanın en lezzetli ballarından Nepal balını toplamaya çalışan ‘bal avcıları', işleri için hayatlarını ortaya koyuyor. Bu kıymetli balı toplamak isteyen Nepal köylüleri ülkenin yüksek dağlarından Nakal Gurung Dağı’nın keskin yamaçlarına tırmanmak zorunda. Yüksek dağın yamacına yuva yapan bal arıları, ilkbahar boyunca peteklerini değerli bal ile dolduruyor. Petekler dolunca insanlarla arılar arasında ölümüne bir savaş başlıyor.

HER YIL 250 TON

Dağcıların bile zorlanacağı uçurumlara çıkan köylüler, kendi ilkel korunma yöntemleri dışında koruyucu kıyafet giymiyor. Köylüler bal toplarken arıların saldırısına uğrayabiliyor. Balı alıp aşağıya inenler büyük başarı kazanmış oluyor. Her yıl Nepal dağlarından 250 ton civarında bal çıkarılıyor. Nepal uçurumlarında yaşayan bu arı türünü kovana alıp arıcılık yapmak mümkün olmadığı için bu işle uğraşanlara da ‘bal avcısı’ deniliyor.

#Nepal
#Nakal Gurung Dağı
7 yıl önce