|

Kızıldeniz'de göçmenlere hava saldırısı: 31 ölü

Birleşmiş Milletler'in (BM) göç ve göçmenlerle ilgili örgütü IOM'un Sözcüsü Millman, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında Yemen'in Kızıldeniz kıyılarında Somalili göçmenleri taşıyan tekneye hava saldırısı yapıldığını açıkladı. Millman, saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 31 kişinin öldüğünü söyledi.

Yeni Şafak
16:43 - 17/03/2017 пятница
Güncelleme: 16:49 - 17/03/2017 пятница
AA
Kızıldeniz kıyılarında Somalili göçmenler hedef alındı.
Kızıldeniz kıyılarında Somalili göçmenler hedef alındı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, Yemen'in Kızıldeniz kıyılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Somalili göçmenleri taşıyan tekneye yapılan hava saldırısında en az 31 kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını söyledi.



Birleşmiş Milletler'in (BM) göç ve göçmenlerle ilgili örgütü IOM'un Sözcüsü Millman, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, saldırının dün geç saatlerde gerçekleştiğini bildirdi.



Joel Millman, saldırının Yemen'in Kızıldeniz kıyılarında helikopterle gerçekleştiğini duyduğunu, fakat bunun Apaçi türü helikopterle yapılıp yapılmadığını doğrulayamayacağını belirtti.



Teknenin Sudan'a gitmeye çalışan Somalili göçmenlerle dolu olduğunu belirten Millman, şu ana kadar aldıkları bilgilere göre en az 31 göçmenin yaşamını yitirdiğini ifade etti.



Joel Millman, saldırıda yaralanan 80 kişinin hastanelere götürüldüğünü ve bu kişilerden 24'ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu kaydetti.





#IOM
#Joel Millman
#Uluslararası Göç Örgütü
#Yemen'in Kızıldeniz kıyıları
7 лет назад