|

Libya'da Türk gemisi battı

Türk bayraklı Tınaztepe-S isimli kuru yük gemisi, Libya açıklarında battı. Kötü hava koşulları sebebiyle batan gemideki 13 personelden 6’sı kurtarıldı, 7’si kayboldu. Libya ekipleri, tamamı Türk olan personelden kaybolanları arıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2017 пятница
Güncelleme: 07:53 - 17/03/2017 пятница
Yeni Şafak
7 gemici kayıp
7 gemici kayıp

Libya açıklarında Türk bayraklı kuru yük gemisi battı, gemideki personelden 6'sı kurtarıldı, kaybolan 7 personel için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Ulaştırma, Denizilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Libya'ya mermer tozu götüren Türk bayraklı Tınaztepe-S isimli kuru yük gemisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle Libya açıklarında battı.



SAĞLIKLARI İYİ


Misurata Sahil Güvenlik ekiplerince arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişiler sağlık kontrollerinin ardından otele yerleştirildi. Kurtarılan 6 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Libya Denizcilik İdaresinin 3 römorkörü ile bir askeri gemi, kaybolan 7 personel için arama kurtarma çalışması başlattı. Libya Denizcilik İdaresi'nin 3 römorkörü ile bir askeri gemi, kaybolan 7 personel için arama kurtarma çalışması başlattı.



MERMER TOZU TAŞIYORDU


Şirket temsilcilerinin Libya'ya gittiği bilgisi verilen açıklamada, “M/V TINAZTEPE-S isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara Adası'ndan almış olduğu 3 bin 120 ton mermer mıcırı yüküyle bugün sabah Türkiye saatiyle 08.00 de Misurata Limanı demir sahasına ulaşmıştır. Gemimiz mürettabatından 6 kişinin sağ kurtarıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Halen kayıp olan 7 personelimize Libya kurtarma ekipleri ulaşılmaya çalışılmaktadır." denildi.



Arama çalışmaları güçlükle yürütülüyor


Libya Donanma Sözcüsü General Eyüp Kasım, Türk bandıralı geminin mermer tozu taşıdığını ve telsizle yardım çağrısında bulunduğu sırada kıyıdan 2-2,5 deniz mili (Yaklaşık 4 km.) açıkta olduğunu söyledi. “Kayıp yedi kişi için arama çalışmaları başladı," diyen Kasım, denizin çok dalgalı olmasından dolayı arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü belirtti. Kasım hava koşullarının yanı sıra, geminin çok eski olmasının da batmasında etkili olduğunu düşündüğünü kaydetti.





#Libya
#Türk gemisi
7 лет назад