|

Londra kurbanlarından biri Türk kökenli

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birinin Kıbrıs Türk kökenli Ayşe Frade olduğu öğrenildi. Annesi İspanyol babası ise Kıbrıslı Türk olan 43 yaşındaki Ayşe Frade’in 8 ve 11 yaşlarında iki kız çocuk annesi olduğu belirtildi.

Yeni Şafak
14:31 - 23/03/2017 الخميس
Güncelleme: 19:21 - 24/03/2017 الجمعة
IHA
Londra’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Kıbrıs Türk kökenli Ayşe Frade.
Londra’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Kıbrıs Türk kökenli Ayşe Frade.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşanan terör saldırısında kaldırımda yürürken, saldırganın kullandığı aracın çarpmasıyla savrulan bir kadının, yoldan geçen bir otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. .



Uzun süre otobüsün altında yatan kadının hayatını kaybettiği ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlatıldı. Talihsiz kadının kimliği belli oldu. İki çocuk annesi Aysha Frade'nin olay yeri yakınlarındaki bir okulda İspanyolca öğretmenliği yaptığı açıklandı.



İngiliz basını; İspanya kökenli kadının, İngiltere doğumlu olduğunu bildirdi. Aysha Frade ve Portekizli eşi John Frade'nin, sekiz ve 11 yaşlarındaki iki çocuklarıyla birlikte Londra'da yaşadıkları belirtildi.



DLD College London'da İspanyolca öğretmenliği yapan İngiltere doğumlu Ayşe Frade'in ölüm haberi, İspanya'nın Betanzos kasabasındaki ailesinin de büyük yıkım yaşamasına neden oldu.



Ailesi ve sevenlerinin büyük şok yaşadığı saldırı sonrası, Ayşe Frade'in Facebook hesabı, anı sayfasına dönüştürüldü.


Saldırgan İngiltere doğumlu

#Londra
#Ayşe Frade
٪d سنوات قبل