|

Minik Aylan'ın son fotoğrafı

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'daki facianın ardından dünyadaki mülteci krizinin simgesi haline gelen 2 yaşındaki Aylan'ın son fotoğrafı yayınlandı. Aylan'ın ailesi ile birlikte bota binmeden önce çekildiği belirtilen fotoğrafta, üstündeki kıyafetlerin aynı olduğu görüldü.

Yeni Şafak
12:20 - 5/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:09 - 5/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu Abdullah Kurdi kurtulmuş, eşi Zahin Kurdi (27), 2 yaşındaki kızı Aylan ile 3 yaşındaki oğlu Galip Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti.



2 yaşındaki Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeni dünyayı sarsmış ve yaşanan mülteci krizinin boyutunun ne denli büyük olduğunu bir kez daha göstermişti.



Alman gazetesi Die Welt, Aylan bebeğin Suriye'deki iç savaştan kaçmadan önce çekilen son fotoğrafını yayınladı. Minik Aylan'ın kıyıya vuran cansız bedeninde üzerinde olduğu görülen kıyafetlerin aynı olduğunun görüldüğü fotoğrafta Aylan bebek top oynuyor. Fotoğrafın çekildiği sırada, Aylan bebek ve ailesinin kendilerini almaya gelecek olan botu bekledikleri ifade edildi.



Aylan, Galip ve annesi dün defnedildi


İç savaşın sürdüğü Suriye'den kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken bindikleri botun alabora olması sonucu ölen 2 yaşındaki Aylan, 3 yaşındaki Galip ve anneleri, Kürtçe ağıt ve gözyaşları arasında defnedildi.



Dünyayı yasa boğan minik Aylan, ağabeyi Galip ve annesi Rıhan'ın cenazeleri, Murşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye (Ayn el Arap) geçirildi.











#aylan kurdi
#bodrum tekne faciası
#mülteci krizi
9 yıl önce