|

Mısır’da işkenceci itiraf mangası

4 yıldır Mısır'ı baskıyla yöneten Sisi rejimi, gözaltına alınan muhalifleri fiziki işkenceyle sorgulayarak yalan beyanlarda bulunmaya zorluyor. Bu beyanları kameraya da kaydeden rejim, görüntülerle uluslaslarası kamuoyunda algı operasyonuna hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 05:44 - 21/03/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Mısır’da işkenceci itiraf mangası
Mısır’da işkenceci itiraf mangası

Darbeyle yönetime gelen Abdullah Sisi komutasındaki Mısır Ordusu, 4 yıl boyunca ülkede baskı ile tek söz sahibi oldu. Sisi rejiminin Muhalif kesime yönelik baskı ve işkence suçlamaları uluslararası toplumda geniş yankılar uyandırırken, yeni bir iddia gündeme geldi.



DELİL OLACAK


Buna göre muhalifler, elektroşok ve soğuk suyla işkence altında ifade vermeye zorlanıyor. Baskı altında terör örgütü üyesi oldukları kabul ettirilen muhalifler, tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. Yönetim, sözde itiraf görüntülerini Mısır'ı eleştiren ülkelere karşı delil olarak kullanmayı planlıyor.



YARGI İŞKENCEYİ GÖRMEDİ


Mısırlı kaynaklardan edinilen bilgiye göre geçtiğimiz ay gözaltına alınan bazı muhalif siyasetçiler ilaç verilerek dirençleri düşürüldükten sonra haftalarca işkenceye maruz bırakıldı. Savcılığa sevk edildikleri esnada koridorda görüşebildikleri avukatlarına işkence altında yalan beyana zorlandıklarını ve kameraya alındıklarını söyleyen muhalif siyasetçiler Mısır yargısı tarafından terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutukladı.



RAPORLARA GİRDİ


Uluslararası kamuoyunda da sık sık işkence iddialarıyla gündeme gelen Mısır güvenlik birimleri hakkında raporlar yayınlanmaya devam ediyor. İnsan Hakları Takip Örgütü (Human Rights Monitor - HRM), Avrupa Parlamentosu ve Cenevre merkezli insan hakları kuruluşu El Kerema'nın rapor ve kararlarında; Mısır'da güvenlik güçlerinin tecavüz, kaba dayak, elektroşok, fiziki zorlama ile ilaç verilmesi gibi işkence yöntemlerini kullandığı bilgisi yer alıyor.


#Mısır
#Sisi
#Darbe
٪d سنوات قبل