|

Misyonerlerin gözü Afrikalı çocuklarda

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın faaliyet yürütmeye devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2017 Pazar
Güncelleme: 05:28 - 30/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Misyonerlerin gözü Afrikalı çocuklarda
​Misyonerlerin gözü Afrikalı çocuklarda

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında İHH gönüllüleri Sudan’da 200’den fazla yetim çocukla buluştu. Elektrik, su, tüp gibi en temel ihtiyaçları dahi temin edilemeyen bölgede yardım edilen aileler İHH ekiplerini dualarla uğurladı.

YETİMHANE YOK

Yüzde 60’ı açlık sınırında olan ve kuraklıkla mücadele eden Sudan’ın Darfur eyaletinde toplam 5 bin 187 yetime sahip çıkan İHH, bölgede 366 aileye kumanya dağıttı. Bölgede ayrıca 56 kurban kestiren İHH ekipleri, etleri yetim ailelerine elleriyle dağıttı. Yetim kalkındırma projesi kapsamında da yetim ailelere yumurta üreten tavuklar hediye edildi. Programın sonunda gönüllüleri ve yetimlerle birlikte büyük bir piknik organize ederek çocuklara hediye dağıtan ekipler, bölgedeki yetimhane eksikliğini de gözlemleyerek yeni bir proje geliştireceklerini açıkladı.

5 BİN YETİME SAHİP ÇIKIYORUZ

İHH’nın bölgedeki partner kurumu Tadamun Genel Sekreteri Emir Hüseyin başta Darfur olmak üzere tüm Sudan’da Türkiye’nin büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi. “Başta Erdoğan olmak üzere İHH ve Türk halkına ne kadar teşekkür etsek az” diyen Emir Hüseyin, “10 yıldan bu yana İHH ile birlikte toplamda 5 bin 187 yetime sahip çıkıyoruz. İHH sayesinde çocuklarımızı Hristiyan misyonerlere kaptırmadan geleceğe hazırlıyoruz. Şuan Sudan’da 50 bin yetim var. Dileğimiz tüm bu yetimlere bakabilecek güce ulaşmak” dedi.

#İHH
#Misyoner
#Afrika
7 yıl önce