|

Mursi'nin davası ertelendi

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi ile diğer sanıklar yargılanmak üzere Kahire'nin doğusundaki polis akademisinde. Mursi tutuklu kıyafeti yerine takım elbiseyi tercih ettiği için duruşmaya ara verildi. Mursi mahkeme heyetinin sorularına Meşru "Cumhurbaşkanı benim ve sizi darbe yapmakla suçluyorum" diyerek cevap verdi. Mısır'ın, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve 14 sanığın yargılandığı davanın duruşması 8 Ocak'a ertelendi.

Ajanslar
00:00 - 4/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 08:04 - 4/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Mursi'nin davası ertelendi
Mursi'nin davası ertelendi

Mısır'ın başkenti Kahire Emniyet Müdürü Üsame es-Sağir, "cumhurbaşkanlığı sarayı önünde göstericilerin öldürülmesi" davasından yargılanmak üzere ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer sanıkların tamamının, Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'ndeki duruşma salonuna ulaştığını açıkladı.

Mursi'nin helikopterle, diğer sanıkların da tutuldukları Tora Cezaevi'nden zırhlı araçlarla Polis Akademisi'ne getirildiğini belirten Sağir, "Mursi ve diğer sanıkların tamamı polis akademisindeki duruşma salonuna ulaştı. Sanıkların kaçırılma ihtimaline karşı, geçtikleri yol trafiğe kapatıldı" dedi.

Daha önce mahkeme salonuna giriş izni verilen basın mensupları ve avukatlar, salona alındı.

Güvenlik güçlerinin, duruşma salonunun ana kapısına ulaşmayı önlemek için barikat kurduğu gözlendi.

Bu arada güvenlik güçleri, Mursi'nin yargılanmak üzere Polis Akademisi'ne getirilmesiyle eşzamanlı olarak tahrir meydanını araç trafiğine kapattı.

Akademinin önünde güvenlik önlemleri ve medya ordusu dikkat çekiyor.

Mursi kendini savunacak

Muhammed Mursi'nin savunma heyetinden avukat Hasan Kerim, "Mursi, mahkemede kendisini savunacak ve suçlamalara cevap verecek, aynı suçla yargılanan 14 kişi de heyet tarafından savunulacak" dedi.

Kerim, savunma heyetinin mahkemeden öncelikle, "Mursi ve diğer 14 sanıkla bir araya gelmeyi, dava dosyasını incelemek ve bir nüshasını almak için" duruşmanın ileriki bir tarihe ertelenmesini isteyeceğini ifade etti.

Mursi'yi savunma heyetinden 7 kişiye mahkemeye giriş izni verildi

Mursi ve beraberinde yargılanacak 14 kişiyi savunması için mahkeme salonuna girme izni istenen 30 avukattan yalnızca 7'sine izin verildi.

İzin verilen avukatlardan savunma heyetinin başkanı eski Cumhurbaşkanı adaylarından Selim el-Avva'nın yanı sıra avukatlar Kamil Mendur, Muhammed Dimati, Üsame el-Hilv, Halid Abdulmumin, Eymen Nahid ve Muhammed Tosun yer alıyor.

Öte yandan mahkemeye, aralarında "müştekiler" ve avukatları ile basın mensuplarının bulunduğu yaklaşık 600 kişiye, mahkemeye giriş belgesi verildiği ifade edildi.

Mahkeme heyeti salona girdi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve 14 sanığın yargılandığı mahkemenin heyeti salona girdi.

Duruşma başladı

Mısır devlet televizyonu, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin yargılandığı mahkemenin başladığını duyurdu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü duruşmaya katılmak istiyor

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Mursi'nin duruşmasına gözlemci olarak katılmak istediklerini açıkladı.

Mursi reddetti

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılanacağı yere getirilirken, tutuklu kıyafeti "Beyaz elbise" giymeyi redderek, takım elbiseyle geldi. Mursi'nin yargılanmayla ilgili evrakları da imzalamayı reddettiği bildirildi. 

Muhammed Mursi celsenin sonunda mahkeme heyetine "Meşru Cumhurbaşkanı benim ve sizi darbe yapmakla suçluyorum" diyerek cevap verdi


Mısır'ın, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve 14 sanığın yargılandığı davanın duruşması 8 Ocak'a ertelendi.

11 yıl önce