|

Müslüman olduğu için öldürüldü

ABD’nin Virginia eyaletinde öldürülen Nabra Hassanen’in babası kızının Müslüman olduğu için öldürüldüğünü ve bunun bir nefret suçu olduğunu söyledi. ABD’de yükselen İslamofobiden endişe duyduğunu söyleyen acılı baba “Kızım öldürüldü çünkü Müslümandı. Başı örtülüydü” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:54 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Müslüman olduğu için öldürüldü
Müslüman olduğu için öldürüldü

ABD’nin Virginia eyaletinde Pazar günü öldürülen 17 yaşındaki Nabra Hassanen’in babası Mahmud Hassanen, kızının Müslüman olduğu için saldırıya uğradığını ve bunun nefret suçu olduğunu söyledi. Mısır asıllı Amerikan vatandaşı Hassanen, hiç beklemedikleri bir olayla yüzleştiklerini ve büyük üzüntü yaşadıklarını, hem kendisinin hem de eşinin bu olay karşısında şoke olduğunu kaydetti. 60 yaşındaki Hassanen, “Kızım öldürüldü çünkü bir Müslümandı. Başı örtülüydü. Onu öldüren kişi, tesettürlü 15-16 kızı takip etti ve içlerinden benim kızımı öldürdü” ifadelerini kullandı. Kızının her yıl Ramazan ayında camiye daha sık gittiğini dile getiren baba, sözlerini, “Onun için sadece dua etmenizi isterim. Onu kaybettik, şimdi Rabb’inin yanında, buna kader diyoruz ve inanıyoruz” şeklinde tamamladı.


Bu bir
nefret suçu

Nabra’nın öldüğünü 3,5 yaşındaki en küçük kızına henüz söyleyemediğini ifade eden Hassanen, 10 ve 11 yaşındaki iki çocuğuna durumu anlatmakta çok zorlandığını dile getirdi.

Hassanen “Ben Müslümanım. Bir insanın herhangi bir zamanda ve mekanda ölebileceğine inanıyorum. Ama onun bu şekilde öldürülmesini asla beklemiyordum. Polis olayla ilgili istediğini söyleyebilir. Ama suçlu neden başka bir grubun değil de kızımın olduğu grubun peşinden gitti ve ona beyzbol sopasıyla saldırdı. Bence bu bir nefret suçudur” ifadelerini kullandı.


Yükselen İslamofobiden endişeliyim

Saldırıdan sonra ABD’ye bakışının değişmediğini söyleyen acılı baba, “ABD’de İslamofobinin yükselişinden endişe duyuyorum. İnancı bir kenara koyun, biz insanız. Neden birbirimizi sevemiyoruz? Benim inancım bana şunu söyler: Eğer bir insanı öldürürsen, tüm insanlığı öldürmüş gibi olursun” dedi.

Polise
göre
trafik
tartışması!

Virginia eyaletine bağlı Fairfax Polis Departmanı, Nabra Hassanen’in “trafik tartışması” sonucu yaşamını yitirdiğini açıklamış ancak başta Hassanen’in ailesi olmak üzere Müslüman sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olayın nefret suçu olduğu yönünde görüş bildirmişlerdi. Amerikan İslam İlişkileri Konseyi de (CAIR) benzer bir açıklama yaparak olayın tüm boyutlarıyla soruşturulmasını talep ettiklerini ve ABD’de giderek artan İslamofobik saldırılara dur denmesi gerektiği çağrısında bulunmuştu.

#ABD
#Virginia
#Nabra Hassanen
7 yıl önce