|

New York Times yazdı: İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatına ABD'den engel

ABD merkezli The New York Times, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik gerçekleştirilmesi beklenen kara harekatının neden bir türlü hayata geçirilemediğini yazdı. The New York Times'ın iddiasına göre, Biden yönetimi, rehinelerin serbest bırakılması için zaman kazanmak amacıyla kara harekatını erteleme önerisinde bulundu. Gazeteye konuşan ABD’li yetkililer, çıkar çatışması yaşanılan hava harekatını erteleme tavsiyesinin Savunma Bakanı Lloyd J. Austin aracılığıyla İsrail’e iletildiğini iddia etti.

11:39 - 23/10/2023 الإثنين
Güncelleme: 12:04 - 23/10/2023 الإثنين
Yeni Şafak
ABD'nin kara harekatını erteleme önerisini Savunma Bakanı Lloyd J. Austin aracılığıyla İsrail’e iletildiği iddia edildi.
ABD'nin kara harekatını erteleme önerisini Savunma Bakanı Lloyd J. Austin aracılığıyla İsrail’e iletildiği iddia edildi.
New York Times, ABD'nin İsrail'e Gazze saldırısını askıya almasını önerdiğini yazdı. Haberde
'Biden yönetimi, rehine müzakereleri için zaman kazanmak ve daha fazla sivil kaybını önlemenin yollarının belirlenmesi için zamana ihtiyaç olduğunu öne sürdü'
denildi.


ABD'li yetkililer her gün İsrail ile görüşüyor

Gazeteye konuşan ABD’li yetkililer, kara harekatını erteleme tavsiyesinin Savunma Bakanı Lloyd J. Austin aracılığıyla İsrail’e iletildiğini belirtti. Pentagon'un İsrail'e kara işgali de dahil olmak üzere askeri eylemler konusunda tavsiyelerde bulunmasına yardımcı olduğunu söyledi. Austin’in, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile neredeyse her gün telefon görüşmesi yaptığını aktarıldı. Bir yetkili, ABD’nin önceliğinin rehineler olduğunu dile getirdi.


"İstişarelerimiz var baskı yapmıyorlar"

Washington'daki İsrail Büyükelçiliği'nden bir diplomat, ABD’nin İsraillilere kara harekatını ertelemeleri yönünde tavsiyede bulunduğunu iddialarını yalanladı. Söz konusu isim,
"ABD yönetimiyle yakın diyaloğumuz ve istişarelerimiz var. ABD kara operasyonu konusunda İsrail'e baskı yapmıyor”
ifadelerini kullandı.

Çoğunlukla Katar aracılığıyla yürütülen rehine müzakereleri hakkında bilgisi olan bir yetkili, Hamas'ın kara harekatının rehinelerin serbest bırakılması ihtimalini azaltacağı konusunda uyardığını söyledi.


İsrail Savunma Bakanı: Gazze'ye dönük kara harekatı aylarca sürebilir

Gazze sınırı yakınlarında "Hava Kuvvetleri Harekat Komutanlığı" toplantısında açıklamalarda bulunan İsrail Savunma Bakanı Yoav Galan "Gazze'ye yönelik kara harekatının" aylarca sürebileceğini belirtti.


Gallant,
"İsrail ordusunu durdurabilecek hiçbir şey yok. Manevranın (İsrail'in Gazze saldırılarına verdiği isim) operasyonel yönü, hava kabiliyeti ve kara harekatından oluşuyor. Gazze'deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak"
ifadelerini kullandı.

#ABD
#İsrail
#hava harekâtı
#Filistin
#Gazze
٪d أشهر قبل