|

Papa'dan katliam özrü

Papa Francis 1994 yılında Ruanda'da yaşanan katliamda kilisenin ve kilise yetkililerinin günahları ve başarısızlıkları için özür diledi. Papa Francis bu özrün Ruanda'nın yaralarını sarmasında yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Yeni Şafak
19:14 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:09 - 24/03/2017 Cuma
DHA
Diğer
Diğer

Papa Francis 1994 yılında Ruanda'da yaşanan katliamda kilisenin ve kilise yetkililerinin günahları için özür diledi.



Papa Francisin Ruanda Başkanı Paul Kagame ile görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, Vatikan'ın, bazı Katolik rahip ve rahibelerin, nefret ve vahşete göz yumarak dini görevlerine ihanet ettiklerini kabul ettiğini duyurdu.



1994 yılında Ruanda'da 100 gün süren katliamda 800 binden fazla Tutsi ve Hutu, radikal Hutular tarafından katledilmişti.


Kurbanların pek çoğu rahipler, rahibeler ve din adamlarının ellerinde hayatlarını kaybederken, katliamdan kurtulanlar ve Ruanda Hükûmeti pek çok insanın sığındıkları kiliselerde öldürüldüğünü söylüyor.



Ruanda Katolik Psikoposluğu'ndan yapılan, kilisenin işlediği bütün suçlar hakkında özür dilemesinin ardından Vatikan'dan da resmi bir özür açıklaması yapıldı.



Geçtiğimiz yıllar boyunca yerel Katolik Kilisesi hükûmet ve kurtulanların iddialarını yalanlamış ve katliama katılan kilise çalışanlarının münferit hareket ettiğini iddia etmişti.

#Katliam
#Özür
#Ruanda
7 yıl önce