|

PKK'nın üst düzey sorumlusu Fehman Hüseyin (Bahoz Erdal) öldürüldü

T​erör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin dün akşam Suriye'de öldürüldü. 'Bahoz Erdal' kod adını kullanan teröristin aracı dün akşam Kamışlı'ya giderken, Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları tarafından havaya uçuruldu. Fehman Hüseyin ile korumalarının da olduğu araçtaki 8 kişi öldü. Bahoz Erdal, Fetullah Gülen ile birlikte başlarına 4 milyon TL ödül konulan kırmızı listedeki teröristler arasındaydı.

Yeni Şafak
18:52 - 9/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:13 - 9/07/2016 Cumartesi
AA

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.



Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.



'Araçtaki en az 8 kişi öldü'


Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.





'Suriye şehitlerine armağan
olsun'


Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.



Gülen ile birlikte 'Kırmızı listede' yer alıyordu


Fehman Hüseyin, 28 Ekim 2015'ten beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 'en çok aranan teröristler' listesinin kırmızı kategorisinde yer alıyordu. FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de yer aldığı listedeki arananların bulunmasına yardımcı olan ve yerlerini ihbar edenlere İçişleri Bakanlığı tarafından 4 milyon TL'ye kadar ödül verileceği açıklanmıştı.







#Fehman Hüseyin
#Bahoz Erdal
#PKK
#Suriye
8 yıl önce