|

Provokatif ziyaret

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ertelendiği belirtilen Ortadoğu ziyaretine devam etme kararı aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:07 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Indiana Valisi olduğu 2014 yılında İsrail'e dokuz günlük bir ziyaret gerçekleştiren Pence, Netanyahu ile de bir araya gelmişti.
Indiana Valisi olduğu 2014 yılında İsrail'e dokuz günlük bir ziyaret gerçekleştiren Pence, Netanyahu ile de bir araya gelmişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararı sonrası, Filistinli liderler ile Mısır’daki Hrıstiyan din adamlarından “gelme” uyarısı alan Mike Pence’in ziyareti provokatif olarak görülüyor. Başkan Yardımcısı Pence’in Çarşamba günü Kudüs’e ulaşması ve burada Burak Duvarı’nı (Ağlama Duvarı) ziyaret etmesi bekleniyor. ABD’li yetkililer ziyareti “resmi programda” göstermeseler de, Pence’in ziyaretinin, temsilcisi olduğu Evanjelik Hristiyan gruba bir mesaj niteliği taşıyacağı belirtiliyor. Bu niteliği ile ziyaret, Kudüs için ayağa kalkan İslam dünyasına karşı yeni bir provokasyon olarak değerlendiriliyor. Beyaz Saray’dan önceki gün, Burak Duvarı’nın İsrail’in bir parçası olduğu anlamına gelecek bir açıklama yapılması da bu iddiayı güçlendiriyor.

PENCE’E ÖFKE PROTESTOSU

Öte yandan Filistin’de Fetih Hareketi Pence’in ziyaretini büyük protesto gösterileri ile karşılamaya hazırlanıyor. Fetih Hareketinin yaptığı yazılı açıklamada, “Kudüs ve eski şehrin girişinde, Çarşamba günü gerçekleşecek Pence’in ziyaretine ve Trump’ın kararına karşı eş zamanlı öfke protestoları düzenlemeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

#Mike Pence
#Donald Trump
#ABD
6 yıl önce