|

Rezilsiniz!

AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Barok, “Evet çıkarsa Türkiye AB’ye üye olamaz” tehdidiyle Almanya’daki Türkleri ‘Hayır’ oyu kullanmaya zorladı. Alman Sol Parti Meclis Grup Başkanı Wagenknecht ise Avrupa’nın ırkçılık girdabına sürüklenmesi karşısında “hiç bir Avrupalı huzurla sokağa adım atamaz” uyarısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini çarpıtarak çirkince benzetmede bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:24 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Elmar Barok
Elmar Barok

Başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'deki anayasa referandumuna müdahalesi Türk demokrasisini ve seçim güvenliğini tehdit eden bir boyuta ulaştı. Avrupalı siyasetçiler adeta delilerek Türkiye'ye karşı ipe sapa gelmez tehdit ve benzetmelerle saldırmaya devam ediyor. En son Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Almanya'daki oy kullanma hakkı olan 1.4 milyon Türk vatandaşını referandumda 'Hayır' oyu kullanmaya zorlayarak, Türkiye'nin yeni anayasayla Avrupa prensiplerine ters düşeceğini savundu. Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Brok hızını alamayarak, “Evet çıkarsa Türkiye AB'ye üye olamaz” tehdidi savurdu.



AB ÜYELİĞİNİ UNUT


Geçtiğimiz hafta da Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Röttgen, Türkiye vatandaşlarının referandumda Avrupa Birliği ile ilişkileri de oylamış olacağını savunarak Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB-Türkiye ilişkilerini kesmekle tehdit etmişti. AP Yeşiller Grubu Başkanı Ska Keller ise referandum oylamasına müdahale çağrısı yapmıştı. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel de Türkiye'nin bundan sonra AB üyesi olmasını 'gerçek dışı' olarak tanımlamıştı.





ALÇAKÇA BENZETME


Alman Sol Parti (Die Linke) Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht ise, Müslüman düşmanı aşırı sağ partilerin yükselişe geçtiği Avrupa'nın ırkçılık girdabına sürüklenmesi karşısında “Böyle devam ederse hiç bir Avrupalı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” uyarısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alçakça tepki verdi. Alman Federal Meclisi'ndeki bir etkinlikte konuşan Wagenknecht, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini çarpıtarak bunun açıkça 'terörizme çağrı' olduğunu ileri sürdü.


#AB
#Almanya
#Anayasa referandumu
7 yıl önce