|

Ruhani: Bu ziyaret dönüm noktası olacak

Rusya Başbakanı Medvedev resmi ziyaret için Moskova'da bulunan İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Medvedev, "Ziyaretinizin Rusya-İran ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağından eminim" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
09:32 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 10:37 - 28/03/2017 Salı
AA
İran Cumhurbaşkanı Ruhani de son yıllarda iki ülke ilişkilerinde yakalanan pozitif ivmeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani de son yıllarda iki ülke ilişkilerinde yakalanan pozitif ivmeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Moskova ziyaretinin iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağından emin olduğunu söyledi.



Medvedev, Moskova yakınlarındaki Başbakanlık rezidansında İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü.



Görüşmenin basına açık kısmında açıklama yapan Medvedev, şu an Rusya ile İran arasında iyi ve gelişmiş ilişkiler bulunduğunu belirterek, "Bugünkü görüşmemizde ticari, ekonomik ilişkilerimiz ve küresel konuları değerlendireceğiz. Ziyaretinizin Rusya-İran ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağından eminim." dedi.




Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Tahran ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin gelişimi açısından yeni bir başlangıç noktası olduğunu vurgulayarak, "Moskova ziyaretim esnasında ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktasına şahit olacağımızı umut ediyorum." ifadelerini kullandı.



İki ülkenin ilişkilerinin tüm alanlarda geliştiğini söyleyen Ruhani, "Uluslararası alandaki ortak adımlarımızın hem küresel hem de bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamasını umut ediyorum." diye konuştu.



Ruhani, Moskova ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek.



Ruhani'ye "sivil kıyafet" tepkisi


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Nevruz tatilinde, başkent Tahran'a yakın dağ gezisinde spor kıyafetle çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşması tepkilere neden oldu.



Ruhani'nin, özel İnstagram hesabından, iki genç kız ve bir erkekle dağ yürüyüşü sırasındaki fotoğraf paylaşımına, 13 binin üzerinde yorum yapıldı.



Fotoğrafta, saçlarının çoğu açıkta olan kızların yanında spor kıyafetle poz veren İran Cumhurbaşkanı, birçok kişi tarafından "seçim şovu" olarak yorumlanırken, özellikle muhafazakarlar, Ruhani'nin yanındaki kızların giyiminin, "İslam Cumhuriyeti değerlerine aykırı" olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.


fot


Eski muhafazakar milletvekillerden Hamid Rasayi de, Ruhani'nin paylaştığı fotoğrafın altına yazdığı yorumda tepkisini dile getirerek, hükümetin "ekonomik başarısızlığını" gölgeleme çabaları olduğu iddiasında bulundu.



Öte yandan, Ruhani taraftarları da, İran Cumhurbaşkanı'na desteklerini açıklayan yorumlarda bulundu.






#Hasan Ruhani
#Moskova
#Dmitriy Medvedev
7 yıl önce