|

Rus jetleri Halep'i vurdu: 10 ölü

Suriye'de Rus savaş uçaklarının, Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Sahur ile Meşhed mahallelerine yönelik bombardımanı sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yeni Şafak
21:39 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 21:50 - 5/02/2016 Cuma
AA

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Rus uçakları, Halep'te rejim karşıtlarının kontrolünde bulunan Sahur ile Meşhed mahallelerindeki yerleşim yerlerine saldırılar gerçekleştirdi.



Rus bombardımanı sonucu 10 sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktaran yetkililer, söz konusu mahallelerde çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğünü ifade etti.



Sivil savunma ekiplerinin, enkaz altında ölü ve yaralının olup olmadığına dair çalışmalar yürüttüğünü belirten yetkililer, kentin kuzeyindeki beldelerin Rus uçaklarının yoğun bombardımanına maruz kaldığını dile getirdi.



Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.



#halep
#rus
#sahur
8 yıl önce