|

Rusya Akdeniz'den vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de bulunan savaş gemilerinden Suriye'nin vurulduğunu duyurdu.

Yeni Şafak
08:52 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 23/06/2017 Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'deki savaş gemileri ve denizaltından Suriye'deki DEAŞ hedeflerine 6 füze fırlattığını açıkladı. Saldırıdan kurtulan militanların, daha sonra hava saldırıylarıyla öldürüldüğü belirtildi.


Rus tarafından yapılan yazılı açıklamada 6 adet “Kalibar” seyir füzelerinin “Amiral Essen”, “Amiral Grigoroviç” firkateynleriyle “Krasnodar” denizaltısından fırlatıldığı kaydedildi.

'Türkiye ve İsrail'e bilgi verildi'

Hürriyet'te yer alan habere göre ise, Rusya Savunma Bakanlığı, “Son günlerde Rakka’da bulunan DEAŞ kuvvetleri geceleri şehri terk ederek Husus ve Palmira istikametinde çekildiklerini gözledik. Teröristlerin yeni bölgelerde mevzilerde konumunu güçlendirmemesi için değiş istihbaratları değerlendirerek operasyon düzenleme kararı aldık. Attığımız füzeler Humus bölgesi Akerbat yerleşim biriminde DEAŞ mühimmat deposuna isabet ette. Operasyon neticesinde tonlarca patlayıcı ve çok sayıda militan etkisiz hale getirildi. Füze atışları gerçekleştirilmede önce mevcut acil haberleşme kanalları kullanılarak Türkiye ve İsrail haberdar edildi” dendi


#Suriye
#DEAŞ
#Rusya
7 yıl önce