|

'Saldırgan uluslararası terörden ilham aldı'

İngiltere'de dün yaşanan terör saldırısı ile ilgili açıklama yapan polis müdürü Rowley, Londra'daki terör saldırısını düzenleyen saldırganın 'uluslararası terörden ilgam aldığını' söyledi.

Yeni Şafak
08:38 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:27 - 24/03/2017 Cuma
AA
İngiltere'de terör saldırısı sonrası güvenlik tedbirleri arttırıldı.
İngiltere'de terör saldırısı sonrası güvenlik tedbirleri arttırıldı.

İngiltere'nin terörle mücadeleden sorumlu en üst düzey polis müdürü Mark Rowley, Londra'daki terör saldırısının failinin "uluslararası terörden ilham aldığını" varsaydıklarını açıkladı.



Scotland Yard önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rowley, "Bu aşamada saldırganın kimliğiyle ilgili yorumda bulunmayacağım ancak varsayımımız, uluslararası terörden ilham aldığı yönünde." dedi.



"Yaralanan polislerden 2'sinin durumu ciddi"

Saldırıda 5 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 40 kişinin yaralandığını belirten Rowley, bunların bir kısmının yaralarının ciddi olduğunu kaydetti. Rowley, yaralanan 3 polisten 2'sinin durumunun ciddi olduğunu söyledi.



Olay yeri incelemesinin bu gece boyunca süreceğini aktaran Rowley, soruşturmada yüzlerce polisin görev aldığını ve saldırganın motivasyonu, hazırlığı ve bağlantıları üzerinde durulduğunu bildirdi. Rowley, çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerinin de incelendiğini aktardı.



Saldırının ardından giriş çıkışların durdurulduğu parlamento binasının tahliyesinin tamamlandığını anlatan Rowley, parlamentonun bugün normal çalışma düzenine döneceği bilgisini verdi.








#İngiltere
#Terör saldırısı
#İngiliz parlamentosu
7 yıl önce