|

Sebastian Kurz: Türkiye AB üyesi olamaz

Daha önce yaptığı küstah Türkiye açıklamalarıyla bilinen Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Türkiye'nin AB üyesi olamaycağını, sadece 'olacakmış gibi davranıldığını' söyledi.

Yeni Şafak
13:16 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:23 - 12/10/2016 Çarşamba
Diğer

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını, 'sadece olacakmış gibi davranıldığını' söyledi.



Alman gazetesi Die Welt'e konuşan Sebastian Kurz, Türkiye'nin AB üyesi olamayacağının sadece kendi fikri olmadığını, çok sayıda AB ülkesi devlet başkanlarının da aynı görüşte olduğunu savundu. Kurz, “Onlar da 'Gerçi müzakereleri sürdürmek zorundayız ama sonunda üyelik olmayacak' diyorlar. Bu konuda Avrupa'daki politikacıların çoğunun düşündükleriyle açıklamaları arasında büyük bir fark var.Türkiye, AB üyesi olamayacak. Bundan eminim” dedi.



Bu konuda samimi olmak gerektiğini söyleyen Kurz, “Biz bunu açıkça söylemeye, çok sayıdaki Avrupa ülkesinde Türkiye'nin AB üyeliğini istemeyen vatandaşlara ve Türkiye'ye borçluyuz” diye konuştu.



'Özel ortaklık' önerdi


Türkiye'ye AB üyeliği yerine özel ortaklık öneren Kurz, “Biz, başka ülkelerle nasıl ilişkiler geliştireceğiz konusunda AB'de daha esnek olmalıyız. Bizim gerek Türkiye, gerekse AB'nin doğusunda gelecekte daha esnek ortaklık modellerine, Türkiye'yle ise tam üyelik olmaksızın, bir işbirliğine ihtiyacımız var” dedi.








#Sebastian Kurz
#Avusturya
#Türkiye
8 yıl önce