|

Sınırda tahrik

ABD’nin terör koridoru projesiyle Türkiye’nin sınır komşusu haline gelen PKK/PYD, hudut bölgesinde tahriklere hız verdi. Örgüt son 3 günde 12 karakola 14 kez saldırdı. Mehmetçik bu tacizleri anında cevapladı:

Yeni Şafak
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:32 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hudut karakollarına havan toplarıyla saldıran PKK/PYD'li teröristlere gereken cevap misliyle veriliyor. Tehdidin geldiği noktalar tank ve obüs atışlarıyla yerlebir ediliyor.
Hudut karakollarına havan toplarıyla saldıran PKK/PYD'li teröristlere gereken cevap misliyle veriliyor. Tehdidin geldiği noktalar tank ve obüs atışlarıyla yerlebir ediliyor.

Türkiye’nin PKK/PYD ile komşu olduğu Irak ve Suriye sınır hattında gerilim sürüyor. Sincar ve Karaçok’a sınırötesi hava harekâtından sonra sınırdaki hudut karakollarına saldıran terör örgütü, tahriklerini her geçen gün arttırıyor. Terörist örgüt, son üç günde sınır bölgesinin değişik noktalarındaki toplam 12 hudut karakoluna 14 kez saldırıda bulundu. Halepli Karakolu’na makinalı tüfekle 30-40 ateş açıldı; Gökhan Karakolu’na Zagros silahı ile bir, hafif silahlarla 40 kez ateş edildi. Ufuk Karakolu bölgesindeki bir zırhlı müdahale aracına ise Zagros silahıyla 5 kez ateş eden örgüt, Erol Çavuş Karakolu’na da yine Zagros’la saldırdı. Yine Mardin-Kızıltepe’de mevzili Mehmet Yaylacı Karakolu nöbet mahalline hafif silahla 5 kez ateş edilirken, Şanlıurfa-Akçakale’deki Tekçe Karakolu gözetleme tepesine ise havan topuyla saldırı oldu.

18 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

PKK/PYD dün de sınır tacizlerine devam etti. Sabah erken saatlerde Urfa-Ceylanpınar’daki Aksoy Karakolu’na sınırın Suriye tarafında PKK işgali altındaki bir bölgeden teröristler roketatarla saldırdı. Misliyle karşılık veren Mehmetçik, 3’ü roketatarı kullanan, 8’i ise Doçka silah yüklü bir araçta olan toplam 11 teröristi etkisiz hale getirdi. Bölgedeki doçka silahı da imha edildi. Yine önceki gün Akçakale’de Tekçe Hudut Karakolu’na havanlı tacizin ardından TSK’nın verdiği karşılık üzerine 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiği ve araca monteli bir Doçka silahının da imha edildiği öğrenildi. Böylelikle son birkaç günde hudut tacizinde bulunan PKK’lılardan 18’i öldürüldü.

Mermi yiyince
mağduru
oynadılar

Herhangi bir can kaybı yaşanmayan ‘taciz ve tahrik’ nitelikli saldırılara TSK, angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık veriyor. Mehmetçiğin sınırda bulunan ateş destek vasıtalarınca meşru müdafaa kapsamında yaptığı atışlar, PKK/PYD tarafından uluslararası kamuoyuna ‘Türkiye’nin saldırgan hareketleri’ olarak yansıtılıyor. Terörist örgütlerin son dönemde sıkça başvurdukları bu yöntem, PKK tarafından Güneydoğu’da başarısızlıkla sonuçlanan şehir savaşlarında, DEAŞ tarafından da Fırat Kalkanı Operasyonu yürüten TSK destekli ÖSO unsurlarının ilerleyişi sırasında kullanılmıştı.



Yaklaşan kendini etkisiz buluyor

TSK, tahriklerini artıran PKK/PYD unsurlarına karşı kararlı tutumun aynı şekilde devam edeceğini vurguluyor. Sınır hattında gerilim devam ederken, yurtiçinde hudut yakınındaki bölgelerde terörist girişimlere yönelik teyakkuz da artırıldı. Önceki gün PKK/PYD tacizlerinin devam ettiği sıralarda Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Nezirkına kırsalında saldırı hazırlığındaki PKK’lılar etkisiz hale getirildi. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı Nezirkına Hudut Karakolu’nda görevli askerler, Andaç köyünün 5 kilometre güneyinde terörist bir grubun yaklaştığını tespit etti. Düzenlenen hava harekatında gruptan 2 PKK’lı öldürüldü. Teröristlerin tespit edildiği bölge ateş altına alınırken, buradaki iki silah mevzii de imha edildi.


#​ABD
#PKK
#PYD
7 yıl önce