|

Somali'de yağmur duası

Somali'de süren kuraklık nedeniyle Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'nun çağrısı üzerine yağmur duası yapıldı.

Yeni Şafak
19:44 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:46 - 14/03/2017 Salı
AA
Somali'de yağmur duası...
Somali'de yağmur duası...

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yer alan parlamento binasının yakınındaki Et-Tadamun el-İslami (İslami Dayanışma) Camii'nin avlusunda yapılan yağmur duasına Başbakan Hasan Ali Hayri ve bazı hükümet yetkililerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.



Caminin imamı Şerif Abdurrahman, burada yaptığı konuşmada, halkı, Allah'ın rahmetini engelleyen en büyük nedenlerden sayılan günahlardan uzaklaşmaya çağırdı.



Başbakan Hayri de vatandaşlardan kuraklıktan etkilenenlere yardım etmelerini isteyerek, hükümetin, zarar gören vatandaşlara yardım etmekten kaçınmayacağını söyledi.



Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, iki hafta önce ülke genelinde etkili olmaya başlayan kuraklığın yol açtığı insani krizle mücadele için ülkede "ulusal felaket" ilan etmişti. Fermacu, Somali'de yaşanabilecek insani trajedinin önüne geçilebilmesi ve kuraklıktan etkilenen ailelere yardım ulaştırılabilmesi için uluslararası kamuoyunun desteğini istemişti.



Başbakan Hasan Ali Hayri de cumartesi günü, Ulusal Kuraklık Komitesi ile düzenlediği toplantıda, kuraklık sebebiyle son 2 günde Bay bölgesinde 110 kişinin öldüğünü açıklamıştı.



BM, ülke nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan 6,2 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu, 2,9 milyon kişinin ise "acil yardıma muhtaç" olduğunu duyurmuştu.


#Somali
#Kuraklık
#Yağmur
#Dua
7 yıl önce