|

Sudan'da su kuyusu açıldı

Ribat İnsani Yardım Derneği, Sudan'da bu yıl 10. su kuyusunu açtı. Dernek, şimdiye kadar Sudan'da yaklaşık yüz su kuyusu hizmete açtı.

Yeni Şafak
18:52 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 19:08 - 13/06/2017 Salı
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Merkezi Konya'da bulunan Ribat İnsani Yardım Derneği, Sudan'da bu yıl 10. su kuyusunu açtı.

Sudan'ın Cezire bölgesinde yapılan su kuyusu açılışında, halk yöresel danslarla sevgi gösterisinde bulundu. Su kuyusu bölgede yer alan köylerdeki binlerce insanın ihtiyacını karşılayacak.

Bu arada, bölge halkından Muhammed Musa, açılış öncesinde yaptığı duada Türkiye'yi unutmayarak, "Bizler, yapılan bu iyilikleri asla unutmayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün Türklerden Allah razı olsun. Yaptıkları işlerde Rabbim kolaylık versin." dedi.

"Toplamda yüze yakın kuyumuz hizmet veriyor"

Ribat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bırakın hayvanları, insanlar kendi yaşantısını devam ettirecek suyu zor buluyor. Ribat, yapmış olduğu çalışmalarla bu tür köyleri tespit ediyor. Sudan'da bu yıl 10'uncu su kuyumuzu açtık. Toplamda yüze yakın kuyumuz hizmet veriyor." ifadesini kullandı.

Su kuyularının zamanla insanları bir araya topladığını belirten Duman, açtıkları su kuyuları etrafında bir medeniyet geliştiğine dikkati çekti.

Duman, "Su kuyusu açılmadan önce o köyde 500 ev mevcutken, sonrasında binlerce insan oraya akın etti. Evini kurdu ve yerleşti. Suyla hayat bulan insanlar, o bölgede hızlı gelişim sağladı. Son olarak açmış olduğumuz Hz. Muhammed su kuyumuz da eminim bölgeyi en kısa zamanda kalkındıracaktır." dedi.

- "Yaptığımız her faaliyet binlerce yetimin yüzünü güldürüyor"

Ramazan ayında Sudan'da 5 gönüllüyle bulunduklarını aktaran Duman, farklı etkinliklerle yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürdüklerini bildirdi.

Duman, şöyle devam etti:

  • "Hayırseverlerden toplanan yardımları sahiplerine teslim etmek için gayret ediyoruz. Yaptığımız her faaliyet binlerce yetimin yüzünü güldürüyor. Onların bir tebessümü dahi bizleri memnun ediyor. Bu sebeple, yetimlere hafızlık eğitimi veren birçok medreselerde iftar programı düzenledik. Rahat eğitimlerini devam ettirmeleri için gerekli maddi destekleri sağladık."

Ramazanda iki bin aileye gıda paketi ve zekat dağıttıklarını vurgulayan Duman, "Cezire, Umdurman, Fethi ve Umbedde bölgelerinde yardımları muhtaç ailelere ulaştırdıklarını dile getirdi.

"Para yardımlarımız ve gıda paketlerimiz, onların biraz olsun rahat nefes almasını sağlayacaktır." diyen Duman, yalnız Türkiye'den yapılan yardımlarla Sudan'ı kalkındıramayacaklarını bildiklerine bu nedenle de Ribat'ın eğitim çalışmalarına ağırlık verdiğine dikkati çekti.

#Sudan
#Su kuyusu
7 yıl önce