|

Terör Barcelona'da

Barcelona, dün akşam çifte terör saldırısı ile sarsıldı. Bir terörist minibüsle kaldırımdaki yayaları ezerken, bir diğer terörist otomobille polislere çarptı. Saldırılarda 13 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Yeni bir saldırı hazırlığında olduğu belirtilen 5 şüpheli de öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 08:35 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Terör Barcelona'da: 13 ölü en az 100 yaralı
Terör Barcelona'da: 13 ölü en az 100 yaralı

Avrupa’daki araçlı terör saldırılarına bir yenisi de İspanya’da eklendi. DEAŞ üyesi bir terörist Barcelona’nın en işlek caddesinde minibüsle yayaları ezdi. Saldırıda 13 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Olay sonrası trafiğe kapatılan bir yolda bir başka terörist, otomobille iki polis memuruna çarptı. Aracı kullanan terörist polis tarafından öldürüldü.


40 METRE BOYUNCA SÜRÜKLEDİ

İlk saldırı yerel saatle 17.05’te Barcelona’nın turistik bölgelerinden birisi olan Las Ramblas bulvarında düzenlendi. Bir terörist beyaz bir minibüsle kaldırıma çıkarak aracı yayaların üzerine sürdü. Altına aldığı yayaları sürükleyen minibüs, 40 metre sonra bir gazete bayiine çarparak durdu. Her yer kan gölüne dönerken, yerde yatan yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Acı bilançoyu Katalan hükümeti açıkladı: “13 ölü, 100'den fazla yaralı.” Bazı yaralıların durumu ağır.


5 kişi öldürüldü

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ileri sürülen 5 kişi, sabaha karşı yapılan operasyonla öldürüldü.

Katalonya yerel polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Barcelona'da dün öğleden sonra yapılan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ve benzer bir saldırı girişimine daha hazırlandıkları belirtilen 5 şüpheli, Katalonya bölgesindeki turist yerleşim yerlerinden Cambrils'de sabaha karşı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

2 TERÖRİST GÖZALTINDA

Olayla ilgili 2 terörist gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birisinin saldırıda kullanılan aracı kiralayan Fas asıllı İspanyol vatandaşı 28 yaşındaki İdris Bukabir olduğu açıklandı. Görgü tanıkları bir teröristin de olay yerinden koşarak kaçtığını iddia etti. İkinci saldırı ise olay sonrası trafiğe kapatılan bir yolda gerçekleştirildi. İki polis memuruna otomobiliyle çarpan terörist, polis tarafından öldürüldü. Saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi. Katliam sebebiyle İspanya'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

TÜRK RESTORANI İDDİASI

Resmi Katalan televizyonu saldırının ardından silahlı birkaç kişinin Bar Luna de Istambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını iddia etti. Ancak polis bu iddiayı yalanladı.

  • Türkiye’den kınama
  • Saldırıların ardından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın twitter’dan “Terör saldırısını kınıyoruz. İspanya ile dayanışma içerisindeyiz. Dualarımız Barcelona ile’ paylaşımını yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise saldırı lanetlenerek İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışmaya devam edileceği bildirildi. Terör saldırısına bir çok ülkeden tepki yağdı. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınadı. İngiltere Başbakanı Theresa May sosyal medyadan “İngiltere, terörün karşısında İspanya ile ayakta duruyor.” ifadesini kullanırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, “Fransa’nın dayanışması ve tüm düşüncelerim Barcelona’daki trajik saldırının kurbanlarıyla.” ifadelerine yer verdi.

TRUMP'A HABER VERİLDİ

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Barcelona’daki terör saldırısına ilişkin bilgilendirildiğini açıkladı. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, kurbanlarının yasını paylaştıklarını kaydederken Hollanda Başbakanı Mark Rutte de, “Dünyanın her tarafından bir araya gelen insanlar olduğu bir yerde yapılan saldırı kara bir gündür.” mesajını paylaştı.

#İspanya
#Barcelona
#Terör
7 yıl önce