|

Terör ittifakı

ABD'nin Münbiç'te "Çekiliyor" dediği PKK, Esed'le işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma metnine göre eğitim-öğretimde müfredatı Esed rejimi belirleyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:50 - 2/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD himayesinde 74 gün süren savaş sonrası Halep'in ikinci en büyük ilçesini ele geçiren PKK'nın Suriye kolu PYD ile Esed rejimi arasında başta eğitim olmak üzere resmi faaliyetlerin Şam rejimi tarafından yürütülmesi konusunda anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.



PYD-ESED ANLAŞMASI


Yeni Şafak Esed rejimi ile PYD terör örgütü arasında yapılan anlaşma metnine ulaştı. Münbiç İlçesine Suriye Baas'ı tarafından atanan Eğitim Müdürü İbrahim el Mahmud ve terör örgütü PYD mensuplarının mutabık kaldığı resmi anlaşmada, müfredatın Şam tarafından berlilenmesi, eğitim kadrosunun Esed tarafından atanması ve okullara silahlı güçlerin müdahele etmemesi gibi maddeler yer alıyor.





2 BİN TERÖRİST MÜNBİÇ'TE


ABD kanadından gelen PYD Fıratın batısına çekiliyor açıklamasına rağmen örgüt farklı taktiklerle Münbiç'te varlığını koruyor. Mümbiç merkezde yaşayan Adnan Süleyman Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada sivil kıyafetlerle şehre yüzlerce PYD militanının sokulduğunu ve PYD tarafından korunan mahallelere yerleştirildiklerini anlattı. Münbiç Yerel Meclis üyesi Ebu Sellelde ilçede sürekli Türkiye ve ÖSO aleyhine mitingler düzenlendiğini katılmayanların ise cezalandırıldığını söyledi. Sellel ilçede 2 bin PYD'linin dolaştığını ve militan takviyesinin sürdüğünü söyledi.


#Esed rejimi
#Münbiç
#PKK
8 yıl önce