|

Tunus'ta teröre karşı lider yürüyüşü

Tunus'ta düzenlenen "terör karşıtı" yürüyüş başladı. Geçtiğimiz hafta Tunus'ta Bardo müzesine düzenlenen terör saldırısının ardından gerçekleştirilen yürüyüşe, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş katıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın da katıldığı yürüyüşte, birçok ülkeden üst düzey yetkililer de yer alıyor.

Yeni Şafak
14:41 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 16:20 - 29/03/2015 Pazar
AA

Başkent Tunus'ta "Birlikte terörü yeneceğiz" adı altında düzenlenen yürüyüş, biri "siviller" diğeri "resmi katılımcılar" olmak üzere iki koldan devam ediyor. Sivillerin katıldığı yürüyüş, Bab Sa'dun'dan, liderlerin yürüyüş ise Bardo Meydanı'ndan başladı. Saldırının gerçekleştiği Bardo Müzesine doğru düzenlenen yürüyüşte, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğı bir anıtın dikileceği belirtildi.


Tunus'ta düzenlenen "terör karşıtı" yürüyüş başladı. Başkent Tunus'un Bab Sadun Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Bardo Müzesine doğru yürüyüşe geçti. 18 Mart Çarşamba günü Bardo Müzesi'ne düzenlenen saldırıyı protesto eden katılımcılar, saldırıyı kınayan sloganlar attı.\n

Türkiye, Fransa, Polonya, Cezayir, İtalya ve Fas'tan üst düzey katılım


Saldırının gerçekleştiği müzeye doğru yürüyen onbinlerce Tunuslu, "Özgür Tunus" ve "Teröre hayır" sloganları attı.



Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un temsil ettiği yürüyüşe katılmak üzere Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowsk, İtalya Babakanı Matteo Renzi, Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal ve Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Claude Bartolone ile Fas Başbakanı temsilcisi Ahmed et-Tuhami'nin aralarında bulunduğu davetliler de Tunus'a geldi.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş (sağ3), Tunus'ta düzenlenecek teröre karşı yürüyüşe katılmak üzere başkent Tunus'a geldi. Kurtulmuş'u Tunus Başbakanı Habib es-Sayd (sağ1) başkentteki Tunus Kartaca Havalimanı'nda resmi törenle karşıladı.

"Tunus'ta teröre yer yok"


Yürüyüşte, Hüseyin et-Trablusi, ülkenin kuzeybatı bölgesinden geldiğini belirterek, "Bu eylem farklı siyasi eğilimlerine rağmen, teröre karşı tüm Tunuslular arasındaki milli birliğin en güzel göstergesi. Çok sayıda liderin ve şahsiyetin katılımı, terörün artık yok edilmesi için mücadele edilen uluslararası bir mesele olduğunu gösteriyor" dedi.



Özellikle bu yürüyüş için ülkenin güneyinden Başkent'e geldiğini ifade eden Mehdi ez-Zeribi ise Tunus'ta teröre yer olmadığını söyledi. İslam'ın "haksız yere insanların öldürülmesinden uzak" olduğunu vurgulayan Zeribi, "Tunus, hoşgörü değerlerini koruyan Müslüman bir ülke" diye konuştu.



Öte yandan yürüyüşe destek için Bardo Meydanı'nda toplananların sayısının artmaya devam ettiği görüldü.



Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen saldırıda, çoğu turist 24 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.



#tunus
#bardo müzesi saldırısı
#tunus teröre karşı yürüyüş
#kurtulmuş tunusta
#tunus müze saldırısı
9 yıl önce