|

Trol fabrikası!

Sosyal medyada imajını iyileştirmeye çalışan Putin, ülkedeki ünlü bloggerları İnternet Araştırma Merkezi’nde propaganda amaçlı kullanıyor. 12 saat mesai yapan çalışanlar, 'iyi polis-kötü polis'i oynayarak günde 130 yorum yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:43 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı propaganda amaçlı binlerce Twitter ve Facebook hesabının yönetildiği bir İnternet Araştırma Merkezi olduğu ortaya çıktı. “Troll fabrikası” olarak adlandırılan merkezden yönetilen sahte sosyal medya hesapları profesyonel bloggerlar tarafından oluşturuluyor. 12 saatlik mesai ile 2 bin TL maaş alan çalışanlar her gün internet ortamında en az 130 yorum yapmak zorunda. Bloggerların birbirleriyle konuşması ise yasak.



ŞAŞIRTAN YORUM TAKTİĞİ


Araştırma merkezinin eski çalışanlardan Marat Burkhard sistemin nasıl yönetildiğini şöyle anlatıyor: “Yorumlara özgün bir hava vermek için birimiz kötü adamı oynayarak her şeyi eleştiriyordu, biz de karşı savlarla ona cevap veriyorduk”. Daha sonra bu absürt çalışmanın içinde olamayacağına karar vererek istifa ettiğini söyleyen Burkhard, araştırma merkezini George Orwell'ın kült romanı “Bin Dokuz Yüz Seksen Dört”teki “Doğruluk Bakanlığı”na benzetiyor.



#İnternet Araştırma Merkezi
#Putin
#blog
9 yıl önce