|

Trump ve Clinton Twitter'dan kapıştı

ABD Başkanı Obama ülkesindeki başkanlık yarışında Hilary Clinton'u desteklediğini açıkladı. Cumhuriyetçilerin adayı Trump'ın attığı bir tweet iki lider arasında tartışmaya neden oldu. Trump'a Twitter üzerinden cevap veren Clinton, "Hesabını sil" dedi.

Yeni Şafak
08:31 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 09:16 - 10/06/2016 Cuma
Yeni Şafak
ABD'de başkanlık için yarışan Clinton ve Trump, Twitter'dan atıştı.
ABD'de başkanlık için yarışan Clinton ve Trump, Twitter'dan atıştı.

ABD Başkanı Barack Obama, Başkanlık yarışında Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'u desteklediğini duyurdu. Obama'nın kısa bir reklam filmi ile kamuoyuyla paylaştığı bu desteğe Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'tan tepki geldi.



Obama'ya teşekkür etti


Trump, Twitter'da Hillary Clinton'a sataştı, Clinton da Trump'a yine aynı platform üzerinden cevap verdi. Obama desteğini açıkladıktan sonra Clinton "Teşekkürler Obama" şeklinde bir tweet attı.





Clinton'dan Trump'a: Hesabını sil


Obama'nın desteğini açıklaması üzerine Clinton'a sataşan Trump, "Obama az önce 'çarpık' Clinton Hillary'ye destek verdiğini açıkladı. Obama'nın istediği, Obama'nın 4 yıl daha başkan olması. Ama bunu başka kimse istemiyor" şeklinde bir tweet attı. Bunun üzerine Demokrat Parti adayı Clinton, "Hesabını sil" şeklinde bir cevap yazdı.







Obama Clinton'un mitinglerine de katılacak


ABD Başkanı Obama, Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Hillary Clinton'ı desteklediğini açıkladı. Obama yayınladığı videolu mesajda Clinton'ın "Başkanlık görevine şu ana kadar talip olmuş en nitelikli kişilerden biri" olduğunu belirtti. Obama, "Bu işin ne kadar zor olduğunu biliyorum, o yüzden Hillary'nin bu işte ne kadar başarılı olacağını da biliyorum" ifadelerini kullandı.



Obama'nın, Hillary Clinton'a kampanyasında destek vererek birlikte mitinglere de katılacak.











#ABD
#Obama
#Clinton
#Trump
8 yıl önce