|

Trump'a Kanada daveti

Kanada Başbakanı Trudeau, ABD başkanlığına seçilen Trump'ı telefonla arayarak kutladı ve ilk yurt dışı gezisini yapmak üzere ülkesine davet etti.

Yeni Şafak
21:42 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:43 - 10/11/2016 Perşembe
AA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ı kutladı ve ülkesine davet etti.



Kanada'nın Nova Scotia eyaletindeki Sidney kentinde gazetecilere açıklama yapan Trudeau, Trump'ı telefonla arayarak tebrik ettiğini söyledi. Trump'ı, "İlk bize gelin" diyerek Kanada'ya davet ettiğini aktaran Trudeau, "Karşılıklı ilgi alanlarımızla ilgili konuştuk. Kısa bir görüşmeydi, fakat yapıcı bir ilişkinin güçlü başlangıcıydı." dedi.



Trudeau, bir gazetecinin Trump'ın tepki çeken beyanlarını hatırlatması üzerine, "Kanada halkının bizden beklediği, ABD'de başkan kim olursa olsun yapıcı bir çalışma sergilememizdir." diye konuştu.



Amerikan başkanlarının, ilk ziyaretlerini Kanada'ya yapmalarının teamül haline geldiği iki ülke ilişkilerinde, Başkan Barack Obama da ilk yurt dışı ziyaretini Kanada'ya yapmıştı.



Bu arada, Kanada Başbakanlık Ofisi, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın da Başbakan Trudeau'yu Washington'a davet ettiğini, ancak davete ilişkin detayların konuşulmadığını bildirdi.


#Kanada
#ABD
#Donald Trump
#Justin Trudeau
7 yıl önce