|

Trump'a 'Müslüman yasağı' tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağına yönelik tepkiler her geçen gün artmaya devam ediyor. Ülkede Trump'ın yasağına karşı çıkanlar bir internet sitesi üzerinden kendilerini Müslüman olarak kaydediyor.

Yeni Şafak
09:53 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 10:10 - 7/03/2017 Salı
Yeni Şafak
ABD'de Trump'ın Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağına tepkiler büyüyor.
ABD'de Trump'ın Müslüman ülkelere yönelik seyahat yasağına tepkiler büyüyor.

ABD'de Başkan Donald Trump'ın Müslüman ülkelere yönelik uygulamamaya koyduğu seyahat yasağına tepkiler her geçen gün arıyor. Daha önce Trump'ın 7 Müslüman ülkeye yönelik seyahat yasağına tepki için protesto gösterileri gerçekleştiren ve New York, Washington ve Florida gibi yerlerde Havalimanlarına akın eden Trump karşıtları şimdi de internet üzerinden yeni bir kampanya başlattı.



Trump'ın seyahat yasağı ile ilgili çıkardığı kararnamelerin anayasaya aykırı olduğunu düşünen Amerikalılar birçok platformda tepkilerini dile getiriyor. Seyahat özgürlüğüne yönelik uygulanan yasakları protesto eden Amerikalılar kurdukları #RegisterMeFirst ismi ile açtıkları internet sitesi üzerinden kendilerini Müslüman olarak kaydediyorlar.

isimli sitede şuana kadar binlerce kişi kayıt için başvurmuş durumda. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAİR) desteği ile açılan siteye yoğun bir destek var. Ülkenin birçok eyaletinden siteye kaydolanlar, Trump'ın yasak politikasına tepki gösteriyor.



CAİR'in desteklediği siteye kaydolan Amerikalılar Trump'ın Müslüman ülkelere yönelik yasak uygulaması protesto ediyor. Kaydolanların bilgileri ise site üzerinden güncel olarak görülebiliyor.



Trump yeni bir kararname çıkardı


ABD'nin Müslüman yasağı ile ilgili çıkardığı kararnamenin iptal edilmesinden sonra, Beyaz Saray yeni bir kararnamenin imzalandığını duyurdu. Trump'ın imzaladığı yeni kararnamede Irak yasağın dışında tutulurken, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen'e yönelik yeni bir vize yasağı uygulaması getiriliyor. Beyaz Saray, yasağın uygulandığı ülkelerin isimlerini açıklamaktan kaçınıyor. Yeni kararnameye göre ABD'ye vize için başvuran vatandaşların ülkesi de ABD ile bilgi paylaşmak zorunda kalacak.










#ABD
#Donald Trump
7 yıl önce