|

Trump'ta bulamadığını Putin'de arıyor

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir araya geldi. Duterte'nin terörle mücadele için talep ettiği ve ABD'nin vermeyi reddettiği silahları bu kez Putin'den istedi.

Yeni Şafak
10:51 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 11:33 - 26/05/2017 Cuma
Duterte, ABD'nin vermeyi reddettiği silahları açıkça Moskova'dan istedi.
Duterte, ABD'nin vermeyi reddettiği silahları açıkça Moskova'dan istedi.

ABD'nin 50 yıla yakın müttefiki olduğu ancak terörle mücadele için talep ettiği silahları vermeyen Filipinler, Duterte başkanlığında aynı talebi bu kez Kremlin yönetimine sundu.

DAEŞ ve diğer örgütlerle mücadele için

Filipinlerin daha fazla modern silahlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Filipinli lider Duterte, Moskova ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Bugünün dünyasında sadece Rusya'nın ve Çin'in sözüne güvenilebilir" ifadelerini kullandı.


Duterte, ABD'nin vermeyi reddettiği silahları açıkça Moskova'dan istedi.

Trump'tan güç gösterisi

Rusya ile yakınlaşması üzerine Trump, Duterte ile bir telefon görüşmesi gerçekleşirdi. Görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'ye Kuzey Kore kıyılarında ABD Donanması'na ait iki nükleer denizaltı bulunduğunu söyledi.

Kim'in dizginlenmesi konusunda Çin'in önemli rol oynayacağını kaydeden Trump, Duterte'yi şunları söyledi: "O bölgede yeterli güce sahibiz. Kuzey Kore kıyılarında dünyanın en iyisi olan iki nükleer denizaltımız var. Ancak onları kullanmak istemiyoruz.

DAEŞ polisleri katlediyor

Filipinler'de sıkıyönetim ilan edilen ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute militanlarının yerel bir polis şefini öldürdüğü açıklandı.

Filipinler ordu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin önceki gün kalkışma olduğu gerekçesiyle 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiği Marawi kentinde, güvenlik güçleriyle Maute militanları arasında iki gündür süren çatışmada 31 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Halk evlerini terk ediyor

Filipinler'de sıkıyönetim ilan edilen ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde binlerce kişinin evini terk ettiği bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, DEAŞ ile bağlantılı Maute militanlarının salı günü eyalete bağlı Marawi kentinde bir kalkışması olduğu gerekçesiyle Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin sıkıyönetim ilan etmesinin ardından, halk yanlarına evcil hayvanlarını ve bazı kişisel eşyasını alarak bölgeden ayrılıyor.

Adının açıklanmasını istemeyen genç bir Marawili, halkın silah seslerinden ve evlerinin etrafında gezinen silahlı asker ve zırhlı araçlardan dolayı korku içinde yaşadığını vurgulayarak, "Morolular olarak çatışma ortasında kalarak ölmekten ya da kanunsuz tutuklamalara kurban gitmekten korkuyoruz." ifadesini kullandı.


#Filipinler
#Rodrigo Duterte
7 yıl önce