|

Türkiye’ye güçlü bir ‘evet' göndereceğiz

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, yurtdışı oylarının referandumun kaderini belirleyeceğini söyledi. Bilgin, "16 Nisan referandum sonuçları için yurtdışından Türkiye’ye güçlü bir ‘EVET’ mesajı yollayacağız” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:13 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin
Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin

Başbakan Binali Yıldırım 16 Nisan referandum kampanyasını, yurtdışı seçmenin yarısının yaşadığı Almanya'dan başlatmasının, yurtdışında yaşayan vatandaşlara verilen değeri gösteren bir davranış olduğunu söyleyen Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, “Yurtdışı oyları referandumun kaderini belirleyecek. 16 Nisan referandum sonuçları için yurtdışından Türkiye'ye güçlü bir 'EVET' mesajı yollayacağız" dedi.



119 KONSOLOSLUK BÖLGESİ


Yeni Şafak'a konuşan Bilgin, Avrupa'da yürütülen referandum sürecine bütün olarak bakmak gerektiğini belirterek, “Türk vatandaşımızın yaşadığı her Avrupa ülkesinde kampanya yürütülecek. Kampanyanın merkezi Köln'de kurulan AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi (YSKM) olacak. Vatandaşlarımızın yaşadığı yoğunluğa göre seçim bölgeleri oluşturuldu. Yurtdışında sandık kurulan 119 konsolosluk bölgesi var" dedi.



GURBETÇİLER 27 MART İLE 9 NİSAN ARASI OY VERECEK


Almanya'da 15, Fransa'da ise 7 seçim bölgesi kurulduğunu ifade eden Bilgin, “Bu bölgeler üzerinden sahada seçimle ilgili çalışma yürütülecek, bilgilendirme toplantıları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili çok dilli broşürler dağıtılacak. 27 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında vatandaşlarımız yurtdışında oyunu kullanabilecek" diye konuştu.



BÜYÜK FEDAKARLIK


“Yurtdışındaki Türk vatandaşları anavatanları ile ilgili konularda duyarlı, ülkelerinin kaderini belirleyecek seçimlerde büyük fedakarlıkları göze alarak sandığa gidiyor" diyen Bilgin, “Bu demokrasi kültürümüzün gelişmişliği açısından çok kıymetli. Yurtdışında sandığa gitmek Türkiye'deki kadar kolay değil. Artık bağlı bulundukları konsolosluk bölgesinde değil, en yakın sandık kurulan konsolosluk bölgesinde de oy kullanabilecekler. 16 Nisan referandum sonuçları için yurtdışından Türkiye'ye güçlü bir 'EVET' mesajı yollayacağız" şeklinde konuştu.



DOĞRUDAN ETKİ YAPACAK


Yurtdışı oyları, 16 Nisan referandum sonuçlarına doğrudan etki yapacağını vurgulayan Bilgin, “Bu açıdan baktığınızda yurtdışı oyları referandumun kaderini belirleyecek demek yanlış olmaz. Bu bilinçle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı sandığa gitmeye ve Türkiye'nin kaderini belirleyecek bu referandumda oy kullanmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.



  • Yurtdışı oyların yüzde 50'si Almanya'da
  • Yurtdışında toplam 3 milyon seçmenin yaşadığını dile getiren Bilgin, “Türkiye'deki toplam seçmenin yüzde 6.5'ine tekabül ediyor. Yurtdışı seçmenin yüzde 50'si Almanya'da yaşamakta. Bundan dolayı Almanya'da tabii ki çok daha yoğun bir kampanya süreci yaşanacak. Almanya'dan sonra yurtdışı seçmenin büyük çoğunluğunun yaşadığı ülkeler Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, Danimarka ve İsviçre" dedi.
  • VERİLEN DEĞERİ GÖSTERDİ
  • Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan referandumu için yurtdışı seçim starını Almanya'dan verdiğini hatırlatan Bilgin, “Bu yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza verilen değeri de gösteren bir davranış. Vatandaşlarımız, Başbakan Binali Yıldırım'ı Oberhausen Arena'da misafir ettiği için çok mutlu. Başbakanımızın Oberhausen ziyaretinin başka güzelliği de göreve gelmesinden sonra ilk defa Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızla buluştu" şeklinde konuştu.
#Türkiye
#Referandum
#16 Nisan
7 yıl önce