|

Türkiye’ye teşekkür etti

New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ilk kez konşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, Suriyeli mültecilere kapılarını açtığı için Türkiye’ye teşekkür etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2017 Wednesday
Güncelleme: 02:47 - 20/09/2017 Wednesday
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD’nin Kuzey Kore’yi vurmaya hazır olduğunu söyleyen Trump, İran’a da tepki gösterdi.

15 dakikalık süre ayrılmasına karşın kürsüde yaklaşık 40 dakika kalan Trump, “Dünyada haydut devletler var. Birlikte çalışmalı ve birlikte mücadele etmeliyiz. Şu anda dünyamızın en büyük belası küçük bazı devletlerin bütün BM üyelerine karşı kötü tutum sergilemesidir. Kuzey Kore yönetimi halkının açlıktan ölmesinden sorumludur. Aynı şekilde işkenceden sorumludur” diye konuştu. Trump, “Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi durumunda ABD, Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten geri durmaz” tehdidinde bulundu.

AYAKTA KALAMAZ

İran’ın da diktatörlük rejimi altında olduğunu iddia eden Trump, “İran ile imzalanan nükleer anlaşma tarihteki en kötü anlaşmaydı. Bütün dünyanın bize katılmasının zamanı gelmiştir. Hem ABD’yi hem de diğer ülkelerin bundan kurtulması gerekir. İran halkının değişim istediğinin farkındayız. İran rejimi sonsuza kadar ayakta kalamaz” dedi. Trump, Küba ve Venezuela yönetimlerine de sert tepki gösterdi.

#Trump
#BM
#Erdoğan
#Türkiye
7 years ago