|

Yasa dışı sızıntılar sona ermeli

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın geçen yıl başkanlık seçim kampanyası döneminde bir Rus yetkiliyle seçim hakkında konuştuğuna yönelik iddialara yer veren Washington Post gazetesine tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, bu istihbarat bilgilerinin medyaya sızdırılmasının yasa dışı olduğunu belirtti.Sessions hakkındaki iddiayla ilgili yorum yapmayan Trump, “Washington Post’tan yeni bir istihbarat sızıntısı, bu sefer Adalet Bakanı Sessions’a karşı. (Eski FBI Direktörü James) Comey’ninki gibi bu yasa dışı sızıntılar sona ermeli. Başarısız New York Times, ABD’nin en çok aranan terörist (DEAŞ lideri) Bağdadi’yi öldürme çabalarını engelledi” ifadelerini kullandı. Öte yandan Amerikan basını, soruşturmaların derinleşmesi üzerine Trump’ın af yetkisini araştırdığını iddia etti.


Trump, bu iddiaya Twitter üzerinden cevap vererek “Herkes başkanın af konusunda tam yetkiye sahip olduğunda hem fikirken, şu an için tek suç bilgi sızdırmayla sahte haberlerken neden bunu düşünelim ki” yorumu yaptı. Trump’ın yetkilerini araştırırken avukatlarına ‘aile üyelerini hatta kendini de affetme yetkisi’ olup olmadığını sorduğu öne sürüldü.

#Donald Trump
#ABD
7 yıl önce