|

Yeni bakan da dayak yedi

Kırgızistan'da devrik lider Bakiyev'in ülkeden kaçmasıyla birlikte gerginlik tırmanmaya başladı. Bakiyev yanlıları valilik binası işgal ederken yeni hükümetin İçişleri Bakanı da tıpkı eski hükümetin bakanı gibi saldırıya uğradı

Moskova
00:00 - 18/04/2010 Pazar
Güncelleme: 00:30 - 18/04/2010 Pazar
Yeni Şafak
Yeni bakan da  dayak yedi
Yeni bakan da dayak yedi

Devrik lider Bakiyev iki gün önce Kazakistan'a ait bir uçakla Kırgızistan'ı terkettikten sonra gerginlik tırmanmaya başladı. Bakiyev yanlıları Celalabad'da valilik binası ve yerel TV binasını işgal ederken kente göstericilere yönelik operasyon için giden geçici hükümetin İçişleri Bakanı Bolot Şerniyazov'a taşlı sopalı saldırı düzenlendi. Bakanın aracı taşlarla parçalandı. Şerniyazov'un, Bakiyev'in kardeşi Canişbek Bakiyev'in tutuklanmasına yönelik operasyon için bölgeye gittiği kaydediliyor.

KUCAK AÇAN ÜLKEYİ YAKARIZ

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Bakiyev'in halen Kazakistan'ın Taraz şehrinde bulunduğunu bildirirken geçici hükümetin Başbakan Yardımcısı Azimbek Beknazarov, herhangi bir Bağımsız Devletler Topluluğu ülkesinin devrik lider Kurmanbek Bakiyev'e sığınma vermesi durumunda, bu ülke ile ciddi sorunları olacağını söyledi. Bu arada Başbakan Yardımcısı Omurbek Tekebayev yarın yeni anayasa taslağını açıklayacaklarını, ülkede siyasi tekel anlayışının sona erdirilmesi için de parlamenter demokrasiye geçileceğini söyledi.


14 yıl önce