|

Yunanistan'da şok

Hava boşluğuna yakalanan Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kranidiotis'in uçağı 25 bin fitten 3 bin fite düştü. Kranidiotis ve oğlu dahil 6 kişi feci bir şekilde can verdi. İki kişi komada. Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nde yas var.

Yeni Şafak
00:00 - 16/09/1999 Perşembe
Güncelleme: 11:38 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ATİNA- Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Kranidiotis, Bükreş'te yapılması planlanan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na giderken önceki gece geçirdiği uçak kazası sonucu hayatını kaybetti. Uçak, 25 bin fitten 3 bin fite düşerken, Kranidiotis'in yanısıra oğlu Nikos, koruma polisi Nikos Asimakopulos, devlet televizyonu ERT'den gazeteci Dimitris Pandazopulos, ERA gazetesinden Nina Asimakopulu, uçak mühendisi ve teknisyen Mihalis Papadopulos, uçağın irtifa kaybederken yalpalaması sonucu feci şekilde hayatlarını kaybetti. Kazada yaralananlardan ikisinin de komada olduğu açıklandı. Bükreş hastanesi acil servis direktörü Alexandru Bucur, bu iki kişinin kafatasından ciddi olarak yaralandığını ve komada olduğunu belirtti. Olympic Havayolları tarafından işletilen ve üst düzey hükümet yetkililerini taşıyan "King Minos" (Kral Minos) adlı uçakta toplam 13 kişi bulunuyordu.

Rum Kesimi ve Yunanistan'da yas

Kranidiotis'in ölümü, Rum Kesimi ve Yunanistan'da büyük üzüntüye yol açtı. Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, "Kranidiotis'in ölümü hepimizi sarstı" derken, Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu da, tüm hükümet ve bakanlık olarak sarsıldıklarını söyleyerek, "Buna inanamıyorum. Balkanlar'da barış için mücadele veren bir insanı kaybettik. Bir arkadaşımı kaybettim. Yunanistan ve Kıbrıs, insan hakları için yorulmaksızın çalışan birini kaybetti" diye konuştu. Rum Kesimi Meclis Başkanı Sipiros Kipriyanu, Kranidiotis'in ölümünün "inanılmaz" olduğunu söyledi. Kipriyanu, "Bu, Yunanistan ve Kıbrıs için yeni bir trajedi. O çok parlak geleceği olan biriydi" dedi. Kranidiotis'in çocukluk arkadaşı olan Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulides de, "Kranidiotis'in ölümünün Kıbrıs ve Yunanistan için büyük kayıp olduğunu" söyledi. Rum lideri Klerides de, "O iyi bir arkadaş, parlak bir diplomattı. Onun ölümü ulusal bir kayıptır" dedi.

Uçak daha önce de arıza yapmış
Kaza ile ilgili açıklamada bulunan kaptan pilot Yiannis Andrulakis, olay sırasında kokpitteki tüm ışıkların aniden söndüğünü ve otomatik pilotun devre dışı kaldığını belirterek, uçağın hakimiyetini yeniden sağlayıncaya kadar da irtifa kaybının gerçekleştiğini söyledi. Andrulakis, Falcon tipi uçağın son zamanlarda devamlı arıza çıkardığını ifade etti. Yunanlı uzmanların, Bükreş'te kaza geçiren uçağı kontrol etmesi bekleniyor.



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce