|

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kaç soru olacak?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni sınav sistemini açıkladı. YGS-LYS yerine gelen sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) oldu. İki oturumda yapılacak sınavın ilk oturumunda 80 soru, ikinci oturumunda 160 soru sorulacak.

Yeni Şafak
11:31 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin detaylar açıklandı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin detaylar açıklandı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin detayları açıkladı. En çok merak edilen konulardan biri de yeni sınavda kaç soru olacak sorusuydu. İşte oturumlarda öğrencilere yönlendirilecek soru sayısına ilişkin Saraç'ın açıklamaları:

"Türkçe ve temel matematik sorularından oluşan temel yeterlilik testi birinci oturum. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunludur. Birinci oturumdan sonra öğle arası verilecektir. Bu ara, adayların zihinsel olarak rahatlamasını sağlayacaktır. 40 adet Türkçe ve 40 adet Matematik sorularından oluşan test, Cumartesi günü birinci oturumda gerçekleştirilecektir.


İkinci oturum cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilecektir. 40 Türkçe, 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Sosyal Bilimler soruları olacaktır. Oturumun süresi geçen yıla göre belirlenecektir."



#Üniversite
#Yükseköğretim Kurumları Sınavı
#YÖK
#Yekta Saraç
6 yıl önce