|

60 milyarlık yatırım desteği

Oyun yazılım sektöründe devlet teşvikleri artıyor. Ekonomi Bakanlığı, oyun yazılım sektöründe Türkiye’nin merkez olması için özel düzenlemelere hazırlanıyor. Geçen yıl 500 milyon dolarlık gelir sağlanan oyun yazılım sektörü ile ilgili vergisel düzenlemeler getirilecek, teşvikler sağlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 06:47 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
60 milyarlık yatırım desteği
60 milyarlık yatırım desteği

Ekonomi Bakanlığı, oyun yazılım sektöründe Türkiye’nin merkez olması için özel düzenlemelere hazırlanıyor. 2016 yılında 500 milyon dolarlık gelir sağlanan oyun yazılım sektörü ile ilgili vergisel düzenlemeler getirilecek, teşvikler sağlanacak. Bakanlık önümüzdeki döneme ilişkin ayrıca, 60 milyar lirayı bulan proje bazlı yatırım teşviki sağlayacak.

GÜNÜMÜZÜN YENİ TRENDİ

Konuyla ilgili İran temasları sırasında değerlendirmelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, oyun sektörünün dünyanın yeni trendi olduğuna vurgu yaptı. Zeybekci, “2016 yılında oyun ihracatı sadece 500 milyon dolar getirdi. Dünyada bu konuda kabiliyetliyiz. Bu sektör bizim 180 günlük çalışmamızda da var. Biz bu alanda dünyanın merkezi olmak gibi bir hedef koyduk. Teşvik, destek verilerek dünyanın buraya gelmesini sağlayacağız. Para kazanılmasını sağlamak için bu alana özel vergi düzenlemeleri yapmalıyız. Bunlar için özel ortam oluşturmalıyız, diğer finansal işlemleri de olabildiğince rahatlatmalıyız. Çünkü para kazandığı zaman kimse vergi ödemek ister mi?” dedi.

180 GÜNLÜK
EYLEM PLANI

Ekonomi Bakanı Zeybekci, bakanlığının 180 günlük eylem planı hakkında bilgi veridi.Zeybekci, planının 2 başlık halinde olduğunu belirtti. Bu kapsamda ilk başlıkta yılsonuna kadar ulaşılacak hedeflere odaklandıklarını söyleyen Zeybekci, oradaki ana mesajın ise ‘Bakanlığımızı kontrol edin, şunları yapacağız’ dediklerini ifade etti. Zeybekci, bu ilk başlığın 99 maddeden oluştuğunu söyledi. Bu çerçevedeki büyük hedefler arasında Zeybekci, 60 milyar liralık bir yatırımı başlatmayı planladıklarını kaydetti. Bakan Zeybekci diğer çalışmalar hakkında da konuştu. Zeybekci şu bilgileri verdi:

“Dış ticarette, ihracatta tarihi rekor olan 155 milyar doları geçmek. İhracatın ithalatı karşılama oranında serbest bölgeler, hizmet gelirleri ve bavul ticareti dahil olmak üzere yüzde 90’ı yakalamak, geçmek. Cari açıkla ilgili hedeften ayrılmadan, dış ticaretin de katkısıyla, büyüme hedefinde ihracatın büyümeye katkısının yüzde 2’nin üzerinde yıl ortalamasını tutturmak.”

3 YENİ SERBEST
BÖLGE AÇILACAK

Serbest bölgelerle ilgili çalışmayı da tamamlayacaklarını anlatan Zeybekci, 3 yeni serbest bölge açılacağını söyledi. Bunlardan iki tanesinin İstanbul ve İzmir’de olacağı bilgisini veren Zeybekci, “Diğeri sonra açıklanacak. 4’e ya da 5’e çıkabilir bu sayı. Bu yılsonuna kadar bitecek. Bu arada çalışmalarını sürdürdüğümüz ithalatı düşürücü bazı hedeflerimiz de var. Yakında onları da açıklayacağız” dedi.


#Oyun yazılımı
#Sektör
7 yıl önce