|

Alman Volkswagen imajını kaybediyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu arızalı araçlarını geri çağırmaya doyamadı. Sadece son iki buçuk ayda Audi, Skoda, Seat ve Volkswagen markalı 700 bine yakın aracını tamir gerekçesiyle geri çağıran Alman marka, emisyon skandalının ardından şimdi de arızalı araçlarla dünyadaki imajını kaybetmeye devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:29 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
2,5 ayda 700 bin aracı çağırdı
2,5 ayda 700 bin aracı çağırdı

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen 2015'te yaşanan ABD'deki emisyon skandalının ardından kan kaybetmeye devam ediyor. Emisyon skandalıyla birlikte 11 milyon aracını çağırıp tamire soyunan Volkswagen Grubu aralarında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Çin ve Rusya'nın da bulunduğu 3 büyük pazarda sadece 2017 yılı içinde 700 bine yakın aracını tamir için geri çağırdı.



RUSYA'DA SKODA PATLAK VERDİ


Emisyon skandalının ardından belini doğrultamayan Volkswagen son olarak önceki gün Rusya'da sattığı Skoda markalı araçlardan 43 bin 151 tanesini daha geri çağırma kararı aldı. Rus Standartları Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Volkswagen'in Rusya operasyonlarını yürüten şirketin muhtemel bir teknik problem sebebiyle geri çağırma kararı aldığı belirtildi. Geri çağırma kararı, Rusya'da 2012-2016 yılları arasında satılan Skoda Octavia, Superb, Fabia, Yeti and Rapid modellerini kapsıyor.



Bu yılın ilk ayında VW ve Audi, koltuk arkalığındaki bir arızalı bağlantı nedeniyle, Tiguan ve A4'ün güncel modellerini atölyelere çağırdı. Arızanın 2016 yılında üretilen VW Tiguan ve Audi A4 model araçları kapsadığı belirtilen haberde, etkilenecek araç sayısının ise henüz bilinmediği ve bu sayının yönetilebilir olduğu vurgulandı.



ABD'DE 600 BİN SORUNLU ARAÇ


Ocak ayı sonunda Volkswagen, önemli markalarından biri olan Audi'deki birkaç teknik hatadan dolayı 600 bin aracı geri çağırdığını kamuoyuna duyurdu. ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi, Volswagen firması tarafından ABD'de satılan Audi marka araçlarda paslanma, kaza anında hava yastıklarının açılmaması, su pompalarının aşırı ısınması ve emniyet kemerlerindeki orantısız germe hatalarının tespit edildiğini açıkladı. Tespit edilen hataların Volkswagen bayileri tarafından ücretsiz olarak giderileceği bildirildi.



Finansal zorluk da yaşıyor


Volkswagen'in en büyük otomobil markasının faaliyet kârında yaşanan düşüş, dünyanın en büyük otomobil üreticisinin üzerinden 18 ay geçen emisyon skandalının ardından toparlanmakta yaşadığı zorlukları gösteriyor. Şirketin VW markasının faaliyet kârının yüzde 10 düşerek 1,9 milyar avroya gerilediği görüldü. VW'nin kar marjı da yüzde 2'den yüzde 1,8'e indi. VW markası 2016 yılında Volkswagen grubunun gelirinin neredeyse yarısını oluştururken, temel faaliyet kârının yaklaşık yalnızca yüzde 10'unu oluşturdu.





#Volkswagen
#Audi
#ABD
#Rusya
7 yıl önce