|

Altyapısı Türk Telekom’dan

Türkiye’nin iki köklü kurumu Türk Telekom ve PTT A.Ş., 2013’de başlattıkları mobil iletişim alanındaki işbirliğini 5 yıl süreyle uzattı. Buna göre Türk Telekom, PTT’nin “Pttcell” markasıyla geniş kitlelerle buluşturduğu mobil iletişim hizmetlerinin şebeke ve teknik altyapısını 2022’ye kadar sağlamaya devam edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 02:22 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Altyapısı Türk Telekom’dan
​Altyapısı Türk Telekom’dan

Türk Telekom ile PTT arasında mobil iletişim alanında 2013’te başlayan Pttcell iş birliği 5 yıl süreyle uzatıldı. İş birliğinin uzatılması nedeniyle düzenlenen tanıtım etkinliği Sirkeci’deki Büyük Postane’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Arslan, “Türk Telekom ve PTT’nin el ele vererek, Türkiye’deki e-ticaretin gelişmesi için lojistik hizmetlerinde çok daha kullanıcı dostu, pratik ve verimli çözümler geliştireceklerine inanıyorum. Türk Telekom ve PTT arasında potansiyel işbirliği fırsatı gördüğümüz bir diğer alan ise Fintek. Bu alanda PTT’nin hali hazırdaki bankacılık faaliyetlerini e-bankacılık ve tüketici finansmanı hizmetleriyle genişletebileceğine inanıyoruz” dedi.

PTT’YE 5 BİN
YENİ ÇALIŞAN

Bakan Arslan ayrıca, PTT’ye yılın iki döneminde 2 bin 500’er kişiden bu yıl toplamda 5 bin yeni çalışan alınacağını da açıkladı. Öte yandan imza töreninde konuşan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ise, Türk Telekom ile yaptıkları çalışmaların sadece Pttcell ve gayrimenkul ortaklığı ile kalmayacağını dile getirdi. Söz konusu iş birliğinin, Türkiye’nin güzide iki markasının birbirine kattığı değerin ve gücün somut bir göstergesi olduğunun altını çizen Bozgeyik, “İş birliğimizi ileride sizlerin de (Bakan Arslan) destek ve gayretleriyle çok daha ileri noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

2 bin ptt şubesinde

Türk Telekom CEO'su Paul Doany, mobil abone sayısının hızla artıran Pttcell’in en stratejik mobil sanal şebeke operatörü markalarından olduğunu söyledi. PTT'nin yanısıra çeşitli şirketlerle mobil sanal şebeke operatörü ortaklıklarının mobil abone tabanlarındaki büyümeye katkıda bulunduğunu ifade eden Doany, şöyle devam etti: “Türk Telekom’un ileri mobil teknolojisinin gücü ve PTT’nin yaygınlığı ve güvenilirliği sayesinde Pttcell, 2 bin PTT şubesinde erişilebilir ve kaliteli bir marka konumundadır. Bu anlaşmayla Türk Telekom, Pttcell markası altında mobil iletişim hizmetleri sunan PTT’ye mobil ağ ve altyapı hizmeti sunmaya devam edecek."

Sahura özel 10 GB
internet

İş birliği kapsamında, Pttcell abonelik hizmetleri; Türkiye’nin her köşesindeki kullanıcılara, Türk Telekom’un mobil şebekesi ve alt yapısı ile ulaştırılacak. İş birliği ile en güncel mobil teknoloji Pttcell müşterileri ile buluşturularak 1 milyon Pttcell kullanıcısına ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca Pttcell müşterilerine sunulan teklif, içerik ve faydalar da yenilendi. Pttcell, 6GB’a kadar mobil data seçeneklerine sahip “Yeni Dünya Tarifeleri”ni hizmete sunacak ve ramazan ayına özel tüm Pttcell müşterilerine sahurda geçerli 10GB internet hediye edilecek.

#Türk Telekom
#PTT
7 yıl önce