|

Aselsan optik fabrikası milli silahların dürbününe talip

Sivas'ta Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Aselsan Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, şu anda iki ülkeye silah dürbünü gönderdiklerini belirterek "Bizim asıl amacımız milli ordumuzun ihtiyacını karşılamak. Biz milli silahımızın dürbünlerine talibiz. Ordumuza ve polisimize milli bir ürün vermek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
14:07 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 11:12 - 14/10/2016 Cuma
DHA
Milli silahların dürbününe talip olan Aselsan optik fabrikası şu anda iki ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Milli silahların dürbününe talip olan Aselsan optik fabrikası şu anda iki ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Sivas'ta yaklaşık 5 ay önce açılan Aselsan Hassas Optik Fabrikası, ürettiği ilk dürbünleri ihraç etmeye başladı. Aselsan ve Sivas Optik Malzemeleri firmalaranın ortak yatırımı olan fabrika, ilk üretimini Ürdün'e gönderdi. Tüfek üstü nişangahlar, gündüz görüş dürbünleri, gece görüş dürbünleri ve termal silah dürbünleri üreten fabrika, ikinci üretimini ise Sivas'tan yaklaşık 9 bin kilometre uzaktaki Filipinler'e gönderdi.



Yüzde 100 yerli üretim


Konuyla ilgili açıklama yapan Aselsan Hassas Optik Üretim Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, fabrikanın geçen 28 Mayıs'ta açıldığını ve 100 nitelikli çalışanıyla beraber üretim yaptığını belirterek, "Yaptığımız ilk ürünler, gece görüşü dürbünleri, kızıl ötesi dürbünler ve silah üzeri nişangahlar. Burası Türkiye'de yüzde 100 yerli üretimin yapıldığı tek tesis. Ve ürettiğimiz ürünleri yurt dışına göndermeye de başladık. Şu anda Filipinler'in ordusu Sivas'ta üretilen gece görüş dürbününü kullanıyor" dedi.



"Milli silahımızın dürbünlerine talibiz"


Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan tüm dürbünleri milli imkanlarla Sivas'ta üretmek istediklerini belirten Yıldırım, "Bizim asıl amacımız milli ordumuzun ihtiyacını karşılamak. Şu anda bu ihtiyacı karşılayacak altyapıya ve üretim yeteneğine sahibiz. Hem fiyatta uygunuz, hem kalitede uygunuz. Bu konuda tercih edilmek istiyoruz. Savunma sanayimizin güçlenmesini istiyorsak, millileştirmemiz lazım. Millileştirmek için de ordumuzun ve polisimizin ülkemizde kurulan bu gibi tesisleri ve ürettiği ürünleri tercih etmesi lazım. Özellikle biz milli silahımızın dürbünlerine talibiz. Daha sonra komando silahlarının dürbünlerinin modernizasyonuna talibiz. Hem ordumuza ve polisimize milli bir ürün vermek istiyoruz, hem daha kaliteli, hem de fiyat açısından daha uygun bir ürün vermek istiyoruz. Savunma sanayimizin gelişmesi için bu gibi tesislerin desteklenmesi lazım ki buna bağlı olarak başka tesisler de açılsın" diye konuştu.



#Aselsan
#Osman Yıldırım
7 yıl önce